Ispiši ovu stranicu

Španjolski veleposlanik: Vukovar ima turističke potencijale kao Dubrovnik

Radni sastanak sa županom Dekanićem Radni sastanak sa županom Dekanićem Milan Paun

Veleposlanik Kraljevine Španjolske Nj. E. Juan Gonazalez - Barba Pera nastupni posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji počeo je sastankom sa županom Damirom Dekanićem u palači Srijem u Vukovaru.

Bilo je riječi o mogućnostima suradnje, a razmijenjena su iskustava na područjima poljoprivredne proizvodnje, kulture i turizma.

- Španjolska je ogromna zemlja s razvijenim gospodarstvom, a ono po čemu je zanimljiva jest njen novčarski sektor - istaknuo je Dekanić.

Pojasnio je kako smatra da Vukovarsko-srijemska županije može biti porezna oaza - mjesto u kome bi novac cirkulirao te onda većim dijelom i ostao ovdje.

- Ono, za čime svi mi na ovom području žudimo, jesu investicije i investitori, a jasno je kako imamo puno neiskorištenih potencijala. Jedan od njih je zasigurno turistička ponuda kroz našu bogatu povijest, muzeje, ali i prezentacija prirodnih ljepota - poručio je Dekanić.

Dodao je i kako smatra da se do sada nije dovoljno radilo na tome pa je stoga to jedna od bitnih odrednica njegovog programa.

Veleposlanik Barba Pera je rekao kako je dan proveo u Vukovaru povodom otvorenja izložbe u Državnom arhivu Vukovar koja govori o pet stoljeća od kada je svijet prvi put oplovljen.

- Posjetio sam i Muzej vučedolske kulture i smatram da povijest, koju ovaj kraj ima, uz dobru promidžbu, Vukovar može dovesti na poziciju top turističke destinacije za kakvu danas u svijetu slovi Dubrovnik – poručio je veleposlanik.

Pročitano 403 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun