NAJNOVIJE
Ukrajinskim filmom Vizija leptira svečano otvoren 16.VFF

Projekcijom mađarskog kratkog igranog filma Eger, 1552 i ukrajinskog dugometražnog Vizija leptira u našem je gradu večeras svečano otvoren 16.Vukovar film festival – festival podunavskih zemalja.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 22:45)
Općina Bogdanovci nagrađuje odlične učenike

Općina Bogdanovci objavila je Javni poziv za srednjoškolce i osnovnoškolce koji su u prethodnoj školskoj godini postigli odličan uspjeh s prosjekom ocjena 5,0.

Pravo sudjelovanja imaju svi srednjoškolci i osnovnoškolci s prebivalištem na području Općine Bogdanovci, a za kandidaturu moraju dostaviti popunjenu prijavnicu, koja se nalazi na službenoj stranici općine, Općini Bogdanovci.

Prema riječima načelnika općine Marka Baruna ova se mjera u općini provodi drugu godinu za redom, a za cilj ima nagraditi one učenike koji su uložili iznimno veliki trud u učenje.

- Uz samu prijavnicu potrebno je priložiti dokaz da je učenik stanovnik Općine Bogdanovci i dokaz da je u akademskoj 2021./2022. godini ostvario odličan rezultat odnosno s prosjekom 5,0. Poziv vrijedi do 14. srpnja s time da će se 15. srpnja objaviti popis nagrađenih učenika. Ovo je druga godina za redom kako Općina provodi ovu mjeru i prema onome što trenutno vidimo naši učenici su učenici sa sve boljim ocjenama. Prigodna novčana naknada za srednjoškolce iznosi 500 kuna dok za osnovnoškolce 300 kuna - pojasnio je Barun. 

Sve dodatne informacije o provedbi javnoga poziva mogu se dobiti pozivom na broj 032/576-903 ili osobnim dolaskom u zgradu općinske uprave.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 16:39)
HALMED: U dva slučaja povezanost cjepiva i smrti

Agencija za lijekove i medicinske proizvode objavila je izvješće o prijavama sumnji na nuspojave lijekova u 2021. godini u kojem ističe da većina prijavljenih nuspojava nisu bile ozbiljne, dok je u dva slučaja utvrđena povezanost cjepiva protiv covida i smrti.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 16:30)
Od subote, 2. srpnja prijevoz na vukovarsku Malu adu

Obavještavaju se građani i svi izletnici, ljubitelji vukovarske Male ade, da počevši od subote 2. srpnja 2022. godine kreće prijevoz na vukovarsku Malu adu – izvijestili su iz Grada Vukovara.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:49)
Održana 12. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije

U Velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije održana je 12. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:36)
Od 1. srpnja u Vukovaru jeftinija autobusna karta

Iz Gradske uprave Grada Vukovara izvijestili su građane, korisnike javnog gradskog prijevoza, kako od 01. srpnja 2022. godine komunalni linijski prijevoz putnika na području grada Vukovara, na temelju Ugovora o koncesiji, obavlja Čazmatrans Vukovar d.o.o. po cijeni karte u jednom smjeru od 5,00 kuna.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:27)
Završena obnova sopotskih kućica

Nakon nešto više od godinu dana radova, u Arheološkom parku Sopot završena je obnova sopotskih kućica. Iz Gradskog muzeja Vinkovci najavljuju kako je to prvi veliki i važan korak ka razvoju ovog lokaliteta koji će biti prava kulturno-arheološka i turistička atrakcija najstarijeg europskog grada.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:03)

Organizatori humanitarne akcije za pomoć Ukrajini odali počast braniteljima Vukovara

Organizatori humanitarne akcije za pomoć Ukrajini odali počast braniteljima Vukovara Foto: Vanessa Kupina

U Vukovaru je prije početka turnira i humanitarne akcije za pomoć Ukrajini i ukrajinskome narodu odana počast hrvatskim braniteljima kod Spomen-križa na ušću Vuke u Dunav. 

Slavko Husnjak, predsjednik Kluba navijača Hrvatske nogometne reprezentacije Budi ponosan i jedan od organizatora tim je povodom rekao kako se ova humanitarna akcija odvija u Gradu Vukovaru upravo zato jer su Vukovarci pokazali najviše razumijevanja za stradanja, patnje i progonstvo stanovnika Ukrajine.
- Bila nam je namjera, gledajući sve što se događa u Ukrajini, znajući da je Hrvatska isto prošla, osjećajući pritom empatiju i suosjećanje s Ukrajinskim narodom, prikupiti preko sporta novčana sredstva za bolnicu sv. Nikola u Lavovu gdje se liječe ozlijeđena djeca u ratu u Ukrajini. Htjeli smo pokazati suosjećanje s narodom Ukrajine, pratimo sve što se tamo događa i velike su sličnosti s onime što se događalo u Hrvatskoj i Vukovaru. Ovaj grad smo izabrali kao grad prijatelj, ovdje je živjela velika populacija Ukrajinaca i prije rata, a taj se broj sada još povećao. Smatrali smo kako je ovo najbolje mjesto za organizirati ovu humanitarnu akciju – rekao je Husnjak.

odavanje 3

David Vlajčić, potpredsjednik Gradskoga vijeća Grada Vukovara s navijačima i sportašima koji su se okupili kod Spomen-križa na ušću Vuke u Dunav odao je počast poginulim braniteljima Vukovara te rekao kako Vukovar ima poseban sentiment prema ljudskoj tragediji i kako Vukovar bezuvjetno i na različite načine pomaže Ukrajinskome narodu.
- Volio bih istaknuti kako je humanitarno djelovanje postalo obrazac ponašanja navijača i klubova navijača u Republici Hrvatskoj. Bili su tu od početaka naše države u Domovinskom ratu i svih nedaća koje su zatekle naše stanovništvo, sjetimo se poplave i potresa. Navijači su uvijek bili prvi koji su pomagali pa tako i danas pomažu Ukrajinskom narodu. Grad Vukovar preko svojih programa javnih potreba nastojati će uvijek prepoznati njihove programe koji su usmjereni prema poboljšanju kvalitete života stanovnika pa tako i do ovih simboličnih humanitarnih akcija u kojima ćemo naravno nastojati sudjelovati, ugostiti ih i na bilo koji način pomoći – rekao je Vlajčić zahvalivši se organizatorima i čestitavši im na organizaciji humanitarne akcije.

Pročitano 176 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija