NAJNOVIJE
Mladi Vukovarci treći na Sportskim igrama mladih

U Splitu je održana državna završnica malonogometnog turnira Plazma Sportskih igara mladih.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:52)
Jedna osoba preminula od koronavirusa

Tri su osobe na području Vukovarsko-srijemske županije oboljele od koronavirusa, objavio je Stožer Civline zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:42)
Automobilom na policijskoga službenika

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:38)
Sletio s ceste s 2,55 g/kg alkohola

U Vinkovačkoj ulici u Županji 67-godišnji vozač osobnog automobila je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom te nakon zanošenja vozila udario u prometni znak i sletio u odvodni kanal.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:36)
Debitant pobijedio na Hamburg maratonu

Na Dunavskoj šetnici u Vukovaru održan je 19. vukovarski "Hamburg" maraton. Najbrži je bio Hrvoje Tržić, član Urt "Nexe Team-a".

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:55)
Općina Stari Mikanovci projektom solarne elektrane na Šahovskom domu planira uštedjeti 45.000 kuna

Načelnik općine Stari Mikanovci, Mario Milinković, rekao je kako su uspješno aplicirali na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i time ostvarili pravo na sufinanciranje izgradnje solarne elektrane na objektu dvorane Šahovskog doma. 

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:41)
Plenković najavio niže cijene goriva

Premijer Andrej Plenković u Sinju je najavio kako će ovoga tjedna gorivo osjetno pojeftiniti.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:24)

Ministar Butković boravi u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Ministar Butković boravi u Vukovarsko-srijemskoj županiji Foto: VSŽ

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sa suradnicima je u radnom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji. Nakon radnog sastanka s predstavnicima županije na Ladanjskom imanju Principovac u Iloku održana je i početna konferencija projekta „Izgradnja obilaznice Apševaca i Lipovca“.

Riječ je o projektu Hrvatskih cesta koji predstavlja prvu od preostale tri faze projekta izgradnje Srijemske granične transverzale, a uključuje izgradnju prometnice kojom će se zaobići dionica državne ceste D57 kroz naselja Apševci i Lipovac, koja je identificirana kao crna točka. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za ovaj projekt potpisan je u ožujku 2021., a ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 106.069.667,20 kuna.

-Prometna infrastruktura uvijek je aktualna tema. Danas ulažemo preko 25 milijardi kuna u prometnu infrastrukturu, u velike infrastrukturne projekte. Današnji posjet je prilika da pokušamo sve one prometne projekte koji su važni za Vukovarsko-srijemsku županiju i ovaj dio Hrvatske, intenzivirati i pojačati – rekao je ministar Butković dodajući kako su počeli radovi na četvrtoj fazi Srijemske granične transverzale, a za radove je osigurano više od 100 milijuna kuna EU sredstava.
-Cijela transverzala projekt je vrijedan oko milijardu kuna, a sredstva će se tražiti u i okviru sljedeće financijske perspektive i nove omotnice kako bi se napravio taj vrlo važan projekt spajanja Iloka na autocestu – naglasio je Butković.

Riječi je bilo i o željezničkim projektima. Ministar je izjavio kako radovi na pruzi Vinkovci-Vukovar dobro napreduju i idu svome kraju.
-Sada nas očekuje, budući da smo osigurali dio sredstava iz Nacionalnog programa za oporavak i otpornost, obnova glavne dionice pruge od Zagreba prema Vinkovcima. Također, teme su i obnova državnih cesta kao i Luka Vukovar. Tema ima puno. Ovo je vrlo potencijalan kraj i činjenica je da prometno još uvijek nije na onoj razini na kojoj bi trebao biti. Tako da je naša zadaća da ubrzamo sve te projekte – poručioje Butković.

Što se tiče obilaznice grada Vukovara rekao je kako će i o tome razgovarati, ali da treba strpljenja i da se nada kako će uspjeti zatvoriti financijsku konstrukciju.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić istaknuo je značaj izgradnje Srijemske granične transverzale te rekao kako je još niz aktualnih projekata koje treba intenzivirati.
-Najvažniji su nam strateški projekti koji će osigurati gospodarski i demografski razvoj našega kraja. Među njima su proširenje Luke Vukovar, pruga Vinkovci-Okučani, cesta Tovarnik-Vinkovci gdje imamo niz problema, pruga Vukovar-Vinkovci, Autopark Lipovac … Sve to donosi nam bolju perspektivu, zapošljavanje ljudi, veću potrošnju, a samim time i bolji i kvalitetniji život - naglasio je župan Dekanić.

 

 

Pročitano 247 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija