Ispiši ovu stranicu

Završen još jedan projekt izgradnje komunalne infrastrukture u Borovu naselju

Završen još jedan projekt izgradnje komunalne infrastrukture u Borovu naselju Foto: Marija Molnar

U gradskoj četvrti Borovo naselje završena je izgradnja kolničke konstrukcije u Velebitskoj ulici i dijelu Ulice 12 redarstvenika na dionici od Čakovečke ulice – križanje s Velebitskom i Zrmanjskom ulicom do križanja s Ulicom Kralja Petra Krešimira IV. Ovim je projektom obuhvaćena izgradnja kolničke konstrukcije, kanala za oborinsku odvodnju, izmještanje javne rasvjete te horizontalna i vertikalna signalizacija, a završene radove posjetio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima.

- Na inicijativu građana otvaramo odvojak koji smo proširili na spoju ulice Kralja Petra Krešimira IV. i Čakovečke u neposrednoj blizini odnosno u zaleđu OŠ Blage Zadre. Cijeli smo taj odvojak i cestu napravili na način da zadovoljava uvjetima kakve ceste trebaju imati budući se spaja na državnu cestu u Ulici 12 redarstvenika. Investicija je teška nešto više od 700 tisuća kuna, Grad Vukovar je investitor, a izvođač gradska tvrtka Komunalac. Ovdje imamo i novu uličnu rasvjetu, horizontalnu i vertikalnu signalizaciju te oborinsku odvodnju sa strane. Nadam se i siguran sam da će građani koji su nas ovih dana obilazili i ispitivali kada bi radovi mogli biti dovršeni, biti zadovoljni učinjenjim jer u konačnici ovaj dio grada i ova prometnica sada udovoljava sigurnom odvijanju prometa i zapravo po mnogim obilježjima predstavlja onaj standard koji se trudimo i želimo postići na cijelom području grada – istaknuo je Penava.

Ukupna vrijednost radova iznosi 701. 739, 51 kn s PDV-om.

- Realizacijom ovog projekta konačno smo spojili naše dvije gradske četvrti - Trpinjsku cestu i Borovo naselje i na taj način uistinu pomogli brojnim građanima i rasteretili promet kako ne bi morali ići sve do Trpinjske ceste odnosno kružnoga toka. Napravili smo jednu kvalitetnu cestu koja je dovoljna i udovoljava svim standardima redovnog prometa – naglasio je zamjenik vukovarskoga gradonačelnika Filip Sušac.

Pročitano 569 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar