Ispiši ovu stranicu

Završen projekt Zaželi i (p)ostani zaposlena žena II

Završen projekt Zaželi i (p)ostani zaposlena žena II Foto: Arhiv HRV-a

Nedavno je održana završna konferencija projekta Zaželi i (p)ostani zaposlena žena II – Projekt zapošljavanja žena na području Općine Erdut kroz koji je bilo zaposleno 30 teže zapošljivih žena. One su tijekom godinu dana brinule o 180 korisnika odnosno starijih i nemoćnih te osoba u nepovoljnom položaju.

- Projekt je bio vrijedan 2,7 milijuna kuna i u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta bila je Općina Erdut, a partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Osijek i Centar za socijalnu skrb Osijek – istaknula je voditeljica projekta Sonja Klajić.

Načelnik Općine Erdut Jugoslav Vesić pak naglasio je da iako na području Općine Erdut postoji desetak privatnih domova za starije i nemoćne, a najavljuju se i novi, zbog činjenice da se stariji ljudi sa sela teško odlučuju na odlazak u domove, odnosno žele ostati u svojim kućama, potrebna im je pomoć.

- Projekti iz programa Zaželi, značajno su pomogli da se unaprijedi kvaliteta izvaninstitucionalne brige o starijim i nemoćnim osobama i da im se omogući ostanak u njihovim domovima – rekao je Vesić.

Pročitano 356 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar