Ispiši ovu stranicu

Suradnja Ohrida i Vinkovaca nastavlja se kroz Erasmus+ projekt

Suradnja Ohrida i Vinkovaca nastavlja se kroz Erasmus+ projekt Foto: Arhiv HRV-a

Nekoliko profesora i učenika Turističko-ugostiteljske škole Vančo Pitošeski iz Ohrida borave u Vinkovcima u okviru Erasmus+ projekta. Domaćini su im profesori i učenici Srednje strukovne škole Vinkovci s kojima prate nastavu, sudjeluju na radionicama i aktivnostima škole te rade u ugostiteljskim objektima kako bi stekli praktična iskustva. Goste iz Sjeverne Makedonije primio je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je podsjetio da suradnja i prijateljstvo Vinkovaca i Ohrida traje od 1965 godine.

- Ovaj je edukacijski posjet nastavak odlične suradnje i prijateljstva naših dvaju gradova koje je započelo još 60-tih godina prošloga stoljeća. Naime Ohrid je postao prvi grad s kojim su Vinkovci uspostavili međunarodnu suradnju. Ona je ostvarena na svim poljima, od gospodarstva, društvenih i kulturnih djelatnosti pa do prijateljstva samih građana jer gotovo da nema nešto starije generacije Vinkovčana koje nisu odlazile na ekskurzije u Ohrid. Iznimno mi je drago da se suradnja nastavlja među školama i da će ove veze biti dodatno osnažene – istaknuo je Bosančić.

Već je nekoliko godina planirana suradnja ovih dviju škola, pojasnio je Duško Jakovčeski, tajnik u srednjoj školi Vančo Pitošeski.

- Cilj nam je ostvariti i suradnju među mladima, pogotovo u razmjeni međusobnih znanja i iskustava - rekao je Jakovčeski.

Pročitano 571 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar