Ispiši ovu stranicu

Online ponude su često povoljne, ali čuvajte se prijevare

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

U utorak, 25. siječnja, 49-godišnjak iz Andrijaševaca prijavio je policiji prijevaru prilikom kupnje traktora.

Naime, 49-godišnjak se 23. siječnja putem društvene mreže Facebook javio na oglas za prodaju traktora te platio predujam u iznosu od nekoliko tisuća kuna, a prilikom dolaska na dogovorenu adresu radi preuzimanja traktora, utvrdio da na toj adresi nitko ne živi, dok se prodavatelj više nije javljao na telefon.

Policija traga za počiniteljem koji je, s ciljem da pribavi protupravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica doveo 49-godišnjaka u zabludu i pričinio mu materijalnu štetu, te će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo „Prijevara“.

PU vukovarsko-srijemska savjetuje građanima da prilokom kupnje koriste lokalne online trgovine kada je moguće, da provjere recenzije prije kupnje, koriste kartice, da plaćaju samo preko sigurnog pružatelja usluge plaćanja i samo na sigurnom uređaju. 

- Iskoči vam oglas i kaže da ste osvojili nagradu? Dobro razmislite, možda osvojite zlonamjerni softver. Ako proizvod ne stigne, kontaktirajte prodavača. Ako ne odgovara, obratite se svojoj banci. Uvijek prijavite svaku sumnju na pokušaj prijevare policiji, čak i ako niste postali žrtvom - poručili su iz PU vukovarsko-srijemske.  

Pročitano 161 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI