Ispiši ovu stranicu

U Vinkovicma održane radionice za predstavnike udruga

Građanima su odgovarale pročelnice Građanima su odgovarale pročelnice Novosti

U svrhu pružanja potpore i savjeta za pripremu što kvalitetnijeg projektnog prijedloga Grad Vinkovci organizirao je edukativne radionice koje su održane u Gradskom kazalištu Joza Ivakić.

Odaziv predstavnika udruga bio je dobar, a na njihova pitanja odgovarala je pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Andrea Vinković pojasnivši kako je 21. siječnja raspisan natječaj za financiranje spomenutih udruga. Rok za dostavu prijava je 21. veljače.

„Mi smo s ovim radionicama krenuli ranije, prije situacije s koronom, no u posljednje vrijeme nismo ih bili u mogućnosti provoditi. Udruge želimo uputiti u pravila i uredbe koja se moraju poštivati prilikom podnošenja prijava, kako bi olakšali i njima i nama te dobili što više kvalitetnih programa i projekata”, pojasnila je Vinković i dodala kako je pri gradskom vijeću nedavno osnovan i Odbor koji se između ostalog bavi i mladima jer će ubuduće biti stavljen dodatan naglasak na programe koji se tiču mladih i participacije mladih.

Do sada je Grad financirao oko 40 udruga.

Održana je potom i druga radionica namijenjena udrugama te pravnim i fizičkim osobama s različitim programima iz područja kulture i tehničke kulture. Marija Liščić Drmić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam, rekla je kako je jedan od glavnih ciljeva ostvariti interakciju s vinkovačkim udrugama. Objavljen je i javni poziv za dodjelu financijskih potpora programima u području kulture i tehničke kulture Grada Vinkovaca za 2022. godinu.

„Želimo ukazati na potencijalne pogreške i propuste, dobiti od njih povratnu informaciju, doznati kako im pomoći, što im možemo pojasniti, ali ih i uputiti na nove zakonske regulative, sve kako bi zajednički ostvarili neke ciljeve”, istaknula je pročelnica.

Na radionicama je sudjelovao i gradonačelnik Ivan Bosančić. I on je istaknuo zajedničku želju vladajućih i građana – omogućiti lakše provođenje projekata, da prijave budu prihvaćene na adekvatan način te pomoći udrugama lakše provesti prijave, ali i pravdati sredstva na kraju godine.

Pročitano 513 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun