NAJNOVIJE
U Andrijaševcima pronađena mrtva ženska osoba

Policijska uprava vukovarsko-srijemska primila je u 15,35 sati telefonsku dojavu da je u području Andrijaševaca pronađena mrtva ženska osoba.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 19:19)
Plesom quadrille završili obrazovanje u srednjim školama

Maturanti Osječko-baranjske županije, njih 2.410, plesali su poznati francuski dvorski ples quadrillu te se na taj način oprostili od srednjoškolskih klupa.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:36)
Razvrstavanje otpada od malih nogu

Gradske vlasti Vinkovaca nabavile su 30 edukativnih dječjih setova od po tri spremnika za odvajanje plastike, papira i stakla koji su prilagođeni dječjem uzrastu, a koji će biti podijeljeni vrtićima i školama te postavljeni uz dječja igrališta u gradu.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:27)
EU tuži gradonačelnika Nove Gradiške

Ured europskog javnog tužitelja podigao je optužnicu protiv deset hrvatskih optuženika, među kojima su i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, bivši velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić te poduzetnik Krešo Petek.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:21)
U Hrvatskoj nestalo devetero djece

Osječki Centar za nestalu i zlostavljanu djecu organizirao je obilježavanje Međunarodnoga dana nestale djece. Sudionici su se okupili na promenadi u Osijeku kako bi skrenuo pozornost na važnost pravodobnoga reagiranja pri nestanku djeteta, a svake godine na području Europske Unije nestane oko 300.000 djece.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:19)
Na području VSŽ 1478 maturanata

Na području Vukovarsko-srijemske županije u 15 srednjih škola i 95 završnih razreda imamo 1478 maturanata.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 15:39)
Zbog održavanja Vukovarskog polumaratona u subotu posebna regulacija prometa od 9-13 sati

U subotu, 28. svibnja  u Vukovaru će se održati četvrti po redu Vukovarski polumaraton tijekom kojega će na snazi biti posebna regulacija prometa u vremenu od 9 do 13 sati.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 12:46)

U Vinkovicma održane radionice za predstavnike udruga

Građanima su odgovarale pročelnice Građanima su odgovarale pročelnice Novosti

U svrhu pružanja potpore i savjeta za pripremu što kvalitetnijeg projektnog prijedloga Grad Vinkovci organizirao je edukativne radionice koje su održane u Gradskom kazalištu Joza Ivakić.

Odaziv predstavnika udruga bio je dobar, a na njihova pitanja odgovarala je pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Andrea Vinković pojasnivši kako je 21. siječnja raspisan natječaj za financiranje spomenutih udruga. Rok za dostavu prijava je 21. veljače.

„Mi smo s ovim radionicama krenuli ranije, prije situacije s koronom, no u posljednje vrijeme nismo ih bili u mogućnosti provoditi. Udruge želimo uputiti u pravila i uredbe koja se moraju poštivati prilikom podnošenja prijava, kako bi olakšali i njima i nama te dobili što više kvalitetnih programa i projekata”, pojasnila je Vinković i dodala kako je pri gradskom vijeću nedavno osnovan i Odbor koji se između ostalog bavi i mladima jer će ubuduće biti stavljen dodatan naglasak na programe koji se tiču mladih i participacije mladih.

Do sada je Grad financirao oko 40 udruga.

Održana je potom i druga radionica namijenjena udrugama te pravnim i fizičkim osobama s različitim programima iz područja kulture i tehničke kulture. Marija Liščić Drmić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam, rekla je kako je jedan od glavnih ciljeva ostvariti interakciju s vinkovačkim udrugama. Objavljen je i javni poziv za dodjelu financijskih potpora programima u području kulture i tehničke kulture Grada Vinkovaca za 2022. godinu.

„Želimo ukazati na potencijalne pogreške i propuste, dobiti od njih povratnu informaciju, doznati kako im pomoći, što im možemo pojasniti, ali ih i uputiti na nove zakonske regulative, sve kako bi zajednički ostvarili neke ciljeve”, istaknula je pročelnica.

Na radionicama je sudjelovao i gradonačelnik Ivan Bosančić. I on je istaknuo zajedničku želju vladajućih i građana – omogućiti lakše provođenje projekata, da prijave budu prihvaćene na adekvatan način te pomoći udrugama lakše provesti prijave, ali i pravdati sredstva na kraju godine.

Pročitano 173 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija