Ispiši ovu stranicu

Završen projekt "Pokloni mi osmijeh 2"

Završna konferencija projekta Završna konferencija projekta Milan Paun

U Vukovaru je održana završna konferencija EU projekta Grada Vukovara „Pokloni mi osmijeh II“.

Kroz projekt je zaposleno 57 žena, pripadnica ranjivih skupina na tržištu rada koje su godinu dana pružale potporu i podršku u kući za 408 krajnjih korisnika, osoba treće životne dobi i osoba u nepovoljnom položaju.

Dvadeset žena je kroz projekt obrazovanjem i osposobljavanjem (tečaj njemačkog jezika i tečaj za poslove cvjećara-aranžera) steklo javnu ispravu čime je povećana njihova zapošljivost, odnosno konkurentnost na tržištu rada.

Krajnjim je korisnicima uvelike povećana kvaliteta života i poboljšana njihova socijalna uključenost.

Sudionike projekta pozdravio je zamjenik gradonačelnika Filip Sušac te rekao kako je Grad Vukovar spreman i za treći projekt, a da je u prva dva u grad stiglo 12 milijuna kuna.

Voditeljica projekta Mihaela Nović kaže da je provedba bila uspješna te da čekaju da ministarstvo raspiše novi poziv pa da se prijave na novi projekt.

Vukovarski područni ured Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje partner je na projektu. Predstojnica ureda Jasna Kolar kaže da čak 96 posto nezaposlenih žena ima završenu osnovnu ili srednju školu i one su ciljana skupina projekta.

Područni ured Vukovar partner je s gradovima i općinama u 15 projekta Pokloni mi osmijeh 2., vukovarski je projekt najveći.

Projekt je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda i vrijedan je 4.877.060 kuna. Provodio se 18 mjeseci.

Pročitano 402 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun