NAJNOVIJE
Modernizirana sportska dvorana u Borovo naselju

Grad Vukovar i Javna ustanova „Sportski objekti Vukovar“ su u proteklih godinu i pol dana proveli niz radova u svrhu modernizacije Sportske dvorane u vukovarskoj četvrti Borovo Naselje u ukupnom iznosu 2.670.233,38 kuna s PDV-om.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 13:27)
Nova predsjednica Savjeta mladih Grada Vinkovaca Loreta Kovačević

Savjet mladih je savjetodavno tijelo Gradskog vijeća Grada Vinkovaca koje je osnovano s ciljem aktivnog uključivanja mladih u javni život grada te promicanja i zagovaranja prava, potreba i interesa mladih na lokalnoj razini.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 12:55)
Cijene goriva ostaju iste i u sljedećih 14 dana
Kako su izvijestili iz Vlade,na telefonskoj sjednici donesena je Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih  i veleprodajnih cijena naftnih derivata, te Uredba o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju, kojima režim određivanja najviših maloprodajnih cijene naftnih derivata ostaje isti kao i prethodnih 14 dana.
(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 11:28)
Požar na pilani u Andrijaševcima prouzročio štetu od 2 milijuna kuna

U ranim jutarnjim satima 1. srpnja izbio je požar na pilani u Andrijaševcima.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 11:18)
Policija istražuje okolnosti sukoba u ugostiteljskom objektu u Vukovaru

U večernjim satima 3. srpnja u ugostiteljskom objektu u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo Naselje fizički se sukobilo nekoliko mlađih osoba koje su se potom udaljile s mjesta događaja.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 10:57)
Provala u obiteljsku kuću u Rajevom Selu

Tijekom noći, 3. srpnja provaljeno je u obiteljsku kuću u Rajevom Selu iz koje ništa nije otuđeno. Provalom je 45-godišnjem vlasniku počinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 10:12)
Za ulaganje u male klaonice na raspolaganju 20 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede u petak je objavilo natječaj za ulaganje u male klaonice, vrijedan 20 milijuna kuna, kojim se želi povećati vrijednost proizvoda iz primarne poljoprivredne proizvodnje.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 09:52)

Povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske vijenac položili članovi Domovinskog pokreta

Povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske vijenac položili članovi Domovinskog pokreta Foto: Vanessa Kupina

Članovi Domovinskog pokreta na čelu s predsjednikom stranke, Ivanom Penavom položili su vijenac kod središnjeg križa na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Članica Domovinskog pokreta Ivana Mujkić tim se povodom prisjetila riječi prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana.
- Ovo je uistinu dan koji će zauvijek ostati uklesan zlatnim slovima u hrvatsku povijest. Mirna reintegracija je bila zasigurno jedna od najmudrijih političkih odluka, to je bila odluka da uspostavimo vlast unutar svojih granica jednim mirnim putem. Na današnji dan se moramo prisjetiti svih onih koji su sudjelovali u postupku mirne reintegracije jer je to bio jedan zahtjevan proces, a koji je odrađen na izuzetno dobar način – poručila je Mujkić.

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta, Stipo Mlinarić Ćipe prisjetio se kako vukovarski branitelji, tada zatočeni u srpskim logorima, nisu znali da je Republika Hrvatska međunarodno priznata no, kako su taj dan upamtili.
- Mi smo 15. siječnja bili u Nišu i tukli su nas cijelu noć. Puni su bili logori po Srbiji vukovarskih branitelja, a mi nismo znali zašto nas tuku, da smo znali bilo bi nam lakše. Dok su neki ispijali šampanjac i nazdravljali, siguran sam da nisu ni pomislili na nas zbog kojih je priznata Republika Hrvatska i ne samo radi vukovarskih branitelja nego branitelja koji su se borili na području cijele Hrvatske - rekao je Mlinarić.

Pročitano 188 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija