Ispiši ovu stranicu

Krajem siječnja u Đuriće, Račinovce, Soljane i Strošince stiže voda iz regionalnog vodovoda istočne Slavonije

Područje Đurića, Račinovaca, Soljana i Strošinaca do kraja siječnja dobit će pitku vodu iz regionalnog vodovoda istočne Slavonije, koju stanovnici tih mjesta već godinama očekuju.

Stanovnici su se mučili s lokalnim vodovodom, čestim nestancima vode u kojoj je utvrđena veća količina arsena od dopuštenih vrijednosti koja samim time nije za piće, a do kraja ovog mjeseca dobit će zdravstveno ispravnu pitku vodu.
- Završena je izgradnja cjevovoda Drenovci – Soljani i vodosprema/crpna stanica Drenovci – Gunja/istok – Đurići te bi sva tri trebala biti puštena u funkciju do kraja siječnja kada će vodu iz regionalnog vodovoda istočna Slavonija dobiti mještani Soljana, Strošinaca, Đurića i Račinovaca- rekao je Darko Čengić, rukovoditelj tehničkog sektora Vinkovački vodovod i kanalizacija.

Cijena radova na izgradnji cjevovoda Soljani – Strošinci je 4 milijuna kuna 85% financirano je iz Europske unije, 15% sredstvima iz proračuna Republike Hrvatske.

- Vrijednost izgradnje dionice regionalnog vodovoda vodosprema/crpna stanica Drenovci – Gunja/istok – Đurići je 4,4 milijuna kuna, radove su s 80 posto financirale Hrvatske vode, a ostatak sredstava partneri na projektu s 20% - nadodaje Čengić.

 

Pročitano 633 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI