Ispiši ovu stranicu

Župan Dekanić primio fotografe koji su realizirali kalendar za ovu godinu

Župan Dekanić primio fotografe koji su realizirali kalendar za ovu godinu Foto: VUSŽ

Župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić primio je danas u palači Srijem u Vukovaru 13 najboljih fotografa koji su svoje fotografije tijekom listopada dostavili na županijski natječaj pod nazivom Fotografija Vukovarsko -srijemske županije za kalendar 2022. godine. Zahvalio je svima koji su se prijavili na natječaj i istaknuo kako je fotografija jedan od najboljih i najvidljivijih načina promidžbe kraja iz kojeg fotografi dolaze.

-Vaše su fotografije najbolja promidžba naše županije jer one nisu samo lijepe nego ih krasi još jedna posebnost, a to je da su nastale iz srca. Nitko ne može bolje opisati ovaj naš kraj od onih koji ga osjećaju i žive – izjavio je Dekanić te zahvalio na trudu i sudjelovanju na natječaju.

Kako je priopćeno iz Vukovarsko-srijemske županije, tema natječaja bile su fotografije nastale isključivo na području naše županije, a koje objedinjuju godišnja doba, manifestacije, parkove, rijeke, kulturno -povijesne znamenitosti te tradicijske običaje i etno kulturu ovoga kraja.

Na natječaj su pristigla djela 96 autora, od kojih njih 20 nije ispunilo postavljene kriterije pa su u konkurenciju ušla djela 76 autora. Prema ocjenama stručnog žirija naslovnu i pobjedničku fotografiju kalendara napravila je Anita Džankić, dok je autor fotografije koja je prikupila najviše lajkova na Facebook društvenoj mreži djelo Zvonimira Ilića,  a u kalendaru označava mjesec siječanj.

Ostale mjesece u godini fotografirali su Luka Palaveršić i(veljača), Antonio Funjak (ožujak), Ljudevit Gačić (travanj), Ivana Kosić  (svibanj), Slađana Zavišić (lipanj), Martin Hrvojević (srpanj), Ines Jelić (kolovoz), Davorin Krešić (rujan), Andrea Miličić  (listopad), Marko Luketić (studeni) i Nikolina Živković (prosinac).

Svim dobitnicima župan Dekanić je podijelio prigodne poklon pakete dok su autori dviju najboljih fotografija dobili i poklon bon Wellness oaza za dvoje koji će iskoristiti u Bioekološko-edukacijskom centru Virovi.

Pročitano 469 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar