Ispiši ovu stranicu

Sastanak o nastupu Vukovarsko-srijemske županije na Dunavskom festivalu u Straubingu

Sastanak o nastupu Vukovarsko-srijemske županije na Dunavskom festivalu u Straubingu Foto:VUSŽ

Župan Vukovarsko -srijemske županije Damir Dekanić održao je danas u Vinkovcima radni sastanak s njemačkim izaslanstvom predvođenim Andreasom Raabom, koordinatorom Dunavsko - savske suradnje. Tema sastanka bio je nastup naše županije na Dunavskom festivalu, a koji će se u bavarskom gradu Straubingu  održati slijedeće godine. Razgovaralo se o broju izlagača te proizvodima i kulturno-umjetničkom programu kojim će se naša županija na festivalu predstaviti. 

-Naš štand že "oslikati"  našu županiju, kako ponudom autohtonih proizvoda tako i prezentacijom tradicijske kulture ovoga kraja – istaknuo je Dekanić. 

Andreas Raab izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te naglasio kako je riječ o tradicionalnom  festivalu koji okuplja veliki broj turista iz cijele Europe.

- Nadam se kako će se Vukovarsko -srijemska županija, kao i do sada, istaknuti svojom bogatom kulturnom ali i gastronomskom ponudom – rekao je Raab.

Inače Dunavski festival je tradicionalna manifestacija, koja se u Straubingu održava od 1998. godine, a tijekom deset dana, koliko traje, posjeti ga oko 300 tisuća turista iz Europe i svijeta. 

U okviru festivala  naši će predstavnici dobiti i priliku za sudjelovanje na gospodarskom forumu Dunavsko - savske suradnje koji svake druge godine okupi više tisuća europskih poduzetnika te na taj način dobiti priliku za predstavljanje gospodarskih potencijala naše županije, priopćeno je iz ureda vukovarsko-srijemskoga župana. 

Pročitano 363 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar