Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Otvorena izložba 26. likovne radionice Dječjeg doma Sv. Ana u Vinkovcima

Otvorena izložba 26. likovne radionice Dječjeg doma Sv. Ana u Vinkovcima FOTO: Novosti.hr

U Galeriji likovnih umjetnosti Slavko Kopač u Vinkovcima otvorena je izložba 26. likovne radionice dječjeg doma Sv. Ana. Ovogodišnja likovna radionica Dječjeg doma Sv. Ana, nakon što je prošlogdišnja zbog pandemije otkazana, održana je u Supetru na Braču.

Na tradicionalnoj ljetnoj radionici ove godine sudjelovali su akademski umjetnici Željko Ašperger, Goran Kujundžić, Josip Mijić, Iva Muškić, Lidija Terzić, Andrej Tomić i Marko Šošić kao umjetnički voditelj. Kako su svu voditelji likovni pedagozi, poseban naglasak stavljen je na odgojno-obrazovni aspekt u procesu kreativnog stvaralaštva.

- Uspjeli smo organizirati, unatoč pandemiji, likovnu radionicu na Supetru na kojoj je sudjelovalo sedam umjetnika i veliki broj djece - rekao je Marko Šošić, doc.dr. umjetnosti i voditelj likovne radionice Dječjeg doma sveta Ana u Vinkovcima te je dodao kako ove godine imaju zanimljivu izložbu likovna radionica doktora umjetnosti doktora Mijića iz Splita
- Napravili su dva velika rada. Instaliranjem aplikacije i gledanjem rada preko mobitela pojavljuju se novi radovi skriveni u virtualnom svijetu, pa smo na taj način zakoračili hrabro u 21. stoljeće – kaže Šošić.

Ravnateljica Dječjeg doma sv. Ana Zrinka Mikić istaknula je kako je izrazito ponosna na 26 godina dugu tradiciju i na djecu koja uvijek s veseljem sudjeluju u likovnom izričaju.

Pročitano 553 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI