Ispiši ovu stranicu

Obilježena 30. obljetnica osnivanja 68. bojne Vojne policije

Obilježena 30. obljetnica osnivanja 68. bojne Vojne policije Arhiva

Na Sveučilišnom kampusu u Osijeku podno spomen obilježja 68. bojnoj Vojne policije Osijek upaljene su svijeće i položeni vijenci u povodu obilježavanja 30 godina od osnutka ove bojne koja je ustrojena 7. prosinca 1991. godine.

Vijenac je položio zamjenik župana Osječko-baranjskog Mato Lukić koji je tom prigodom rekao kako je Vojna policija u to vrijeme imala više borbene nego policijske zadaće.
- Rekao bih da su to bile više borbene zadaće, a manje policijske. Na nama je da čestitamo svim pripadnicima Vojne policije 30 godina od osnutka. Ovih dana obilježili smo dan obrane Osijeka i Dan grada, to je bilo vrijeme kada su najžešći napadi bili na sam grad Osijek i na okolinu. Vojna policija je uspješno izvršavala zadatke ne samo u obrani Osijeka i Slavonije nego na području cijele Republike Hrvatske, rekao je Lukić.ž

Trinaest pripadnika ove bojne poginulo je u obrani Hrvatske, a kroz ovu bojnu prošlo je oko 1500 ljudi od kojih je 102 pripadnika ranjeno. Predsjednik Udruge veterana vojne policije Stipe Modrić isitče da je ova bojna sudjelovala u operacijama diljem Hrvatske
- Naša postrojba je sudjelovala u svim ratnim operaicjama na području naših pet županija koje smo i pokrivali. Sudjelovali smo i u operaciji Maslenica, u operaciji Bljeska bili smo jedni od većih sudionika. Naš antiteroristički vod sudjelovao je u Oluji, a ostale postorjbe sudjelovale su u operacijama Zid i Feniks u čuvanju leđa našim postrojbama koje su sudjelovale u operaciji Oluja, rekao je Modrić.

Nakon oslobađanja okupiranih područja vojna policija odigrala je ključnu ulogu u uspostavljanju reda i sigurnosti.

Pročitano 560 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI