Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Čvarakfest u Karancu oduševio posjetitelje

Čvarakfest u Karancu oduševio posjetitelje Foto: OBŽ

Zimski vašar se svake godine održava u Etno selu Karanac, a posjetitelji na mnoštvu sajamskih štandova mogu pronaći tradicionalne seoske i obrtničke proizvode, baranjske licitare, kolače i langošice, dimljene mesne delicije (kulen, kobasica i dr.), rakiju, vino, med, drvene igračke i suvenire.

Ovogodišnje izdanje ponovno je privuklo mnoštvo posjetitelja, a vašarom se prošetao i zamjenik osječko-baranjskog župana Mato Lukić.

- Nemoguće je odoljeti mirisima na ovom, sada već tradicionalnom zimskom sajmu koji svojim posjetiteljima nudi prave tradicionalne proizvode. Ovo je još jedan dobar poziv svima u Hrvatskoj da dođu u našu županiju i osjete zašto je Baranja pravi biser kontinentalnog turizma – kazao je Lukić.

U sklopu Zimskog vašara organizira se ˝ČvarakFest˝ – tradicionalni gastro doživljaj za sve ljubitelje specijaliteta iz “špajza i pušnice“.

Manifestacijom se gostima nastoji prikazati doživljaj tradicionalne baranjske svinjokolje (topljenje čvaraka, pripremanje kobasica i drugih specijaliteta).

Na kraju se proglašava pobjednik u topljenju čvaraka.

Manifestacija je prvi puta održana 2009. godine, a od tada svake godine privlači sve veći broj posjetitelja i ljubitelja ove tradicionalne baranjske delicije.

Pročitano 372 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI