Ispiši ovu stranicu

Održano predavanje o online nasilju

Održano predavanje o online nasilju Foto: Marija Molnar

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 25.studenoga, iz udruge B.a.b.e. žele skrenuti pozornost na rastući problem online nasilja kojim su posebno pogođene žene te istaknuti da se one najčešće suočavaju s nerazumijevanjem i osudom okoline zbog čega nasilje ne prijavljuju.

Tim je povodom, a u okviru sjednice Županijskoga tima Vukovarsko-srijemske županije za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, politolog Dean Šarčević iz udruge B.a.b.e. održao za članove i članice tima online predavanje pod nazivom Online nasilje prema ženama.

- Ovo je prilično nepoznata tema čak i za nas stručnjake koji se bavimo temom nasilja i zato je važno da se što više educiramo ne samo mi nego i kompletna javnost. O ovoj se temi treba govoriti u školama kako bi djeca i mladež znali u što se upuštaju kada zakorače u svijet društvenih mreža i interneta jer svatko od nas može postati žrtva. Predavanje će nam svakako pomoći da bolje prepoznamo situacije i čujemo o načinima na koje možemo reagirati - istaknula je Ivana Sučić, voditeljica Županijskog tima Vukovarsko-srijemske županije za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji

Pročitano 466 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar