NAJNOVIJE
Skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku 3. prosinca u 17 sati počinje predstavljanje knjige Međunarodni press centar – skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku autorice Gordane Lessinger.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:28)
Osječani obilježavaju 700. godišnjicu Danteove smrti

U galeriji Waldinger u Osijeku otvorena je izložba likovnih radova šestorice umjetnika nazvana Dante u djelima suvremenih hrvatskih umjetnika.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:27)
Osječani slave Dan grada

U okviru proslave Dana grada, održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća grada Osijeka na kojoj se gradonačelnik Ivan Radić posebno osvrnuo na rekordan proračun odnosno najveći proračun ikada donesen u povijesti grada.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 18:25)
U Iloku završena druga faza projekta Zaželi

Održana je završna konferencija projekta Zaželi-Grad Ilok, faza II, vrijednog nešto više od 3,6 milijuna kuna i financiranog sredstvima Europskoga socijalnoga fonda te državnoga proračuna RH.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 17:28)
Beroš: Zasad ne razmišljamo o uvođenju obveznog cijepljenja

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je nakon sjednice Vlade kako se zasad ne razmišlja o uvođenju obveznog cijepljenja protiv covida-19, ali sve mjere ovise o epidemiološkoj situaciji, a moguć je i peti val pandemije ako se ne postigne dovoljna razina procijepljenosti, prenosi HINA.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:54)
Izabrani promotori nenasilja za 2021. godinu

Uz podršku obitelji Tunjić, Ravnateljstva policije, Grada Županje i Vukovarsko-srijemske županije, Policijska uprava vukovarsko-srijemska organizirala je u Županji preventivno-edukativni program In memoriam Miroslav Tunjić – Živim život bez nasilja.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:47)
Provaljivao u trgovine, izazivao požare

Policijski službenici uhitili su 23-godišnjeg Vinkovčanina nakon što su ga zatekli da provaljuje u trgovinu mješovite robe u Vinkovcima.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:29)

Obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama Foto: J. Vrdoljak

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji se obilježava 25. studenoga, Županijski tim Vukovarsko-srijemske županije za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji održao je sastanak na kojem je između ostalog rečeno kako je problem nasilja nad ženama i dalje globalni društveni problem na kojem treba raditi u sinergiji svih institucija i ustanova koje su uključene u ovu problematiku kako bi rezultati bili pozitivni.

Ivana Sučić iz udruge B.a.B.e. i voditeljica Županijskog tima je rekla kako prema podatcima PU vukovarsko – srijemske se u ovoj godini u odnosu na prvih deset mjeseci 2020. godine bilježi pad kada je riječ o prekršajima i kaznenim djelima nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

- Napomenula bih da smo od 1. srpnja 2021., u Kazneni zakon uspjeli uvesti i osvetničku pornografiju. Od tada smo na području naše PU vukovarsko – srijemske evidentirali samo jedan takav slučaj. No, ono što pokušavamo je osvijestiti sve koji se bave ovom problematikom da je riječ o kaznenom djelu – rekla je Sučić, dodajući kako statistički podatci ne prikazuju uvijek realno stanje.

Nasilje nad ženama najrašireniji je oblik ugrožavanja temeljnih ljudskih prava no, ipak, najveći broj nasilja ostaje neregistriran.

Sučić je poručila svim ženama žrtvama obiteljskog nasilja da i onda kada misle da nema izlaza im se obrate za pomoć, jer izlaza uvijek ima.

Pročitano 57 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija