NAJNOVIJE
Obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Ujedinjeni narodi proglasili su 3. prosinac Međunarodnim danom osoba s invaliditetom, nakon čega je UN-ova Komisija za ljudska prava pozvala zemlje članice da ističu obilježavanje toga dana s ciljem postizanja punog i jednakog uživanja ljudskih prava i sudjelovanja osoba s invaliditetom u društvu. Iz tog razloga, taj se dan obilježava i u Republici Hrvatskoj.

(Petak, 03 Prosinac 2021 06:02)
Skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku 3. prosinca u 17 sati počinje predstavljanje knjige Međunarodni press centar – skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku autorice Gordane Lessinger.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:28)
Osječani obilježavaju 700. godišnjicu Danteove smrti

U galeriji Waldinger u Osijeku otvorena je izložba likovnih radova šestorice umjetnika nazvana Dante u djelima suvremenih hrvatskih umjetnika.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:27)
Osječani slave Dan grada

U okviru proslave Dana grada, održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća grada Osijeka na kojoj se gradonačelnik Ivan Radić posebno osvrnuo na rekordan proračun odnosno najveći proračun ikada donesen u povijesti grada.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 18:25)
U Iloku završena druga faza projekta Zaželi

Održana je završna konferencija projekta Zaželi-Grad Ilok, faza II, vrijednog nešto više od 3,6 milijuna kuna i financiranog sredstvima Europskoga socijalnoga fonda te državnoga proračuna RH.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 17:28)
Beroš: Zasad ne razmišljamo o uvođenju obveznog cijepljenja

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je nakon sjednice Vlade kako se zasad ne razmišlja o uvođenju obveznog cijepljenja protiv covida-19, ali sve mjere ovise o epidemiološkoj situaciji, a moguć je i peti val pandemije ako se ne postigne dovoljna razina procijepljenosti, prenosi HINA.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:54)
Izabrani promotori nenasilja za 2021. godinu

Uz podršku obitelji Tunjić, Ravnateljstva policije, Grada Županje i Vukovarsko-srijemske županije, Policijska uprava vukovarsko-srijemska organizirala je u Županji preventivno-edukativni program In memoriam Miroslav Tunjić – Živim život bez nasilja.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:47)

Hrvatski suverenisti predlažu Zakon kojim bi odluke Stožera morao potvrđivati Sabor

Hrvatski suverenisti predlažu Zakon kojim bi odluke Stožera morao potvrđivati Sabor Foto: Arhiva HRV

Klub zastupnika Hrvatskih suverenista predstavio je danas medijima u Saboru dopune Zakona o sustavu civilne zaštite kojima bi se postiglo da sve odluke vezane za zaštitu građana od COVID 19 koje donese Stožer civilne zaštite mora potvrditi Hrvatski sabor.

- Smatramo da Stožer civilne zaštite sa umjetno stvorenim ovlastima ne može ograničavati ljudske slobode jer nema nikakav izborni legimitet te stoga tražimo da Hrvatski sabor kao najviše zakonodavno tijelo mora potvrditi sve odluke Stožera. Očekujemo potporu gotovo svih oporbenih klubova do kraja ovog tjedna te ćemo prijedlog Zakona po hitnom postupku uputiti u saborsku proceduru - rekao je predsjednik stranke Marijan Pavliček. 

Vesna Vučemilović istaknula je kako se nalazimo u kriznim vremenima i da je potreban konsenzus te aktivnije uključivanje svih aktera na političkoj sceni, a čime bi se ujedno smirile tenzije u društvu. Sabor bi se trebao aktivnije uključiti u donošenje odluka vezanih za epidemiološke mjere.

- Zastupnici u Saboru moraju reći što misle o nekoj mjeri koju predlaže Stožer, odluke se moraju donositi u Saboru a ne nekakvom paratijelu -  dodao je Marko Milanović Litre.

Pročitano 58 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija