Ispiši ovu stranicu

Za oko 2700 vinkovačkih umirovljenika osigurane božićnice

Za oko 2700 vinkovačkih umirovljenika osigurane božićnice Foto: Grad Vinkovci

Na sjednici Odbora za poboljšanje uvjeta života osoba treće životne dobi Grada Viinkovaca, donesena je odluka o ovogodišnjoj isplati božnićnica vinkovačklim umirovljenicima. Tako je odlučeno da će umirovljenici s primanjima do tisuću kuna dobiti jednokratnu novčanu naknadu u iznosu od 400 kuna. Oni s primanjima između 1000 i 1500 kuna dobit će 300 kuna, dok će umirovljenici s mirovinama između 1500 i 2500 kuna dobiti božićnicu u iznosu od 200 kuna.

- Ukupno smo za ovaj program izdvojili iznos nešto veći od 600 tisuća kuna, a pravo na božićnicu ostvaruje oko 2700 umirovljenika u našem gradu – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić. Naglasio je i kako su s cenzusom od 2500 kuna omogućili većem broju umirovljenika da ove godine dobiju božićnicu, kao što je to već bio slučaj i s uskrsnicama te izrazio nadu i da će u dogledno vrijeme, kada se za tako nešto stvore uvjeti, moći osigurati i veće iznose za ovu namjenu, ali i uvesti neke dodatne naknade.

Da su izdvajanja iz proračuna Grada Vinkovaca za umirovljeničke božićnice i uskrsnice te ostale njihove potrebe, iz godine u godinu sve veća, potvrdio je predsjednik Odbora za poboljšanje uvjeta života osoba treće životne dobi Grada Viinkovaca Marinko Lukenda.

- Grad Vinkovci brine o umirovljenicima. Tako je u proračunu za 2022.godinu za ovu namjenu osigurano 1,2 milijuna kuna – naglasio je Lukenda.

Iz vinkovačke gradske uprave priopćili su kako će isplate božićnica i ovoga puta biti provedene po gradskim mjesnim odborima, a umirovljenicima će obavijest o detaljima postupka biti dostavljena u poštanske sandučiće.

 

 

Pročitano 386 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar