NAJNOVIJE
Skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku 3. prosinca u 17 sati počinje predstavljanje knjige Međunarodni press centar – skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku autorice Gordane Lessinger.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:28)
Osječani obilježavaju 700. godišnjicu Danteove smrti

U galeriji Waldinger u Osijeku otvorena je izložba likovnih radova šestorice umjetnika nazvana Dante u djelima suvremenih hrvatskih umjetnika.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:27)
Osječani slave Dan grada

U okviru proslave Dana grada, održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća grada Osijeka na kojoj se gradonačelnik Ivan Radić posebno osvrnuo na rekordan proračun odnosno najveći proračun ikada donesen u povijesti grada.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 18:25)
U Iloku završena druga faza projekta Zaželi

Održana je završna konferencija projekta Zaželi-Grad Ilok, faza II, vrijednog nešto više od 3,6 milijuna kuna i financiranog sredstvima Europskoga socijalnoga fonda te državnoga proračuna RH.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 17:28)
Beroš: Zasad ne razmišljamo o uvođenju obveznog cijepljenja

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je nakon sjednice Vlade kako se zasad ne razmišlja o uvođenju obveznog cijepljenja protiv covida-19, ali sve mjere ovise o epidemiološkoj situaciji, a moguć je i peti val pandemije ako se ne postigne dovoljna razina procijepljenosti, prenosi HINA.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:54)
Izabrani promotori nenasilja za 2021. godinu

Uz podršku obitelji Tunjić, Ravnateljstva policije, Grada Županje i Vukovarsko-srijemske županije, Policijska uprava vukovarsko-srijemska organizirala je u Županji preventivno-edukativni program In memoriam Miroslav Tunjić – Živim život bez nasilja.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:47)
Provaljivao u trgovine, izazivao požare

Policijski službenici uhitili su 23-godišnjeg Vinkovčanina nakon što su ga zatekli da provaljuje u trgovinu mješovite robe u Vinkovcima.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:29)

Održana panel diskusija o klimatskim promjenama u dunavskome području

Održana panel diskusija o klimatskim promjenama u dunavskome području Foto: Marija Molnar

U organizaciji njemačke Zaklade Friedrich Ebert i Europskoga doma Vukovar, u Gradskome muzeju Vukovar održana je panel diskusija pod nazivom Klimatske promjene u dunavskom području.

Uz moderiranje Lejle Šehić Relić, direktorice Dkolektiva iz Osijeka, uvodno su govorili Ksenija Cindrić Katlin iz Državnoga hidrometeorološkoga zavoda na temu Klimatske promjene, Duška Dimović iz nevladine organizacije Kana iz Srbije na temu Onečišćenje vode, poplave i prekogranična suradnja, Dinko Pešić, voditelj projekta Zeleni Osijek na temu Ugroženost kvalitete života i Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika Koprivnice na temu Primjer održive lokalne zajednice.

- Cilj je naše panel diskusije podići svijest i na ovom vašem području o klimatskoj krizi. Vidimo da rijeke diljem Europe poplavljuju, vremenski se uvjeti značajno mijenjaju pa će i na ovome području zbog klimatske krize biti velikih posljedica, a kojima ćete možda već i vi svjedočiti. No, s druge strane, ako imate rijeku u blizini, imate i veliki potencijal. Tako na ovom području možete organizirati riječni promet, željeznicu već imate, stoga ste već sada u mogućnosti koristiti tu tzv.zelenu tranziciju za bolju kvalitetu života stanovnika ovoga područja – pojasnila je ciljeve diskusije dr.Sonja Schirmbeck, direktorica Zaklade Friedrich Ebert za Hrvatsku i Sloveniju.

Događaj je održan uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera.

 

Pročitano 63 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija