NAJNOVIJE
Obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Ujedinjeni narodi proglasili su 3. prosinac Međunarodnim danom osoba s invaliditetom, nakon čega je UN-ova Komisija za ljudska prava pozvala zemlje članice da ističu obilježavanje toga dana s ciljem postizanja punog i jednakog uživanja ljudskih prava i sudjelovanja osoba s invaliditetom u društvu. Iz tog razloga, taj se dan obilježava i u Republici Hrvatskoj.

(Petak, 03 Prosinac 2021 06:02)
Skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku 3. prosinca u 17 sati počinje predstavljanje knjige Međunarodni press centar – skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku autorice Gordane Lessinger.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:28)
Osječani obilježavaju 700. godišnjicu Danteove smrti

U galeriji Waldinger u Osijeku otvorena je izložba likovnih radova šestorice umjetnika nazvana Dante u djelima suvremenih hrvatskih umjetnika.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:27)
Osječani slave Dan grada

U okviru proslave Dana grada, održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća grada Osijeka na kojoj se gradonačelnik Ivan Radić posebno osvrnuo na rekordan proračun odnosno najveći proračun ikada donesen u povijesti grada.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 18:25)
U Iloku završena druga faza projekta Zaželi

Održana je završna konferencija projekta Zaželi-Grad Ilok, faza II, vrijednog nešto više od 3,6 milijuna kuna i financiranog sredstvima Europskoga socijalnoga fonda te državnoga proračuna RH.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 17:28)
Beroš: Zasad ne razmišljamo o uvođenju obveznog cijepljenja

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je nakon sjednice Vlade kako se zasad ne razmišlja o uvođenju obveznog cijepljenja protiv covida-19, ali sve mjere ovise o epidemiološkoj situaciji, a moguć je i peti val pandemije ako se ne postigne dovoljna razina procijepljenosti, prenosi HINA.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:54)
Izabrani promotori nenasilja za 2021. godinu

Uz podršku obitelji Tunjić, Ravnateljstva policije, Grada Županje i Vukovarsko-srijemske županije, Policijska uprava vukovarsko-srijemska organizirala je u Županji preventivno-edukativni program In memoriam Miroslav Tunjić – Živim život bez nasilja.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:47)

Cijene antigenskog testa za zaposlenike privatnog sektora puno veće od cijena za državni sektor

Cijene antigenskog testa za zaposlenike privatnog sektora puno veće od cijena za državni sektor Foto: Arhiva HRV

Cijene antigenskih testova za državne djelatnike diljem Hrvatske iznosi 50 kuna dok za zaposlenike privatnih tvrtki test iznosi 100 kuna.

Kontaktirali smo Ministarstvo zdravstva kako bi provjerili zbog čega je razlika u cijeni testiranja državnih djelatnika i zaposlenika privatnih tvrtki.

U pisanom odgovoru naveli su kako je razlika u cijeni testiranja brzim antigenskim testom samo u onim ustanovama koje koriste testove koje je ustupilo Ravnateljstvo za robne zalihe putem civilne zaštite.

Poručili su kako je u ovome u ovome trenutku, na snazi sigurnosna mjera koja se odnosi samo na javne i državne službenike, a ne i na ostale zaposlenike privatnih tvrtki. Posebno formiranje cijena usluge testiranja antigenskim testom u iznosu od 50 kuna nema za cilj diskriminirati privatni sektor, već ujednačiti iznose u svim ustanovama koje koriste testove ustupljene od strane Ravnateljstva za robne zalihe putem Civilne zaštite, a distribuirane od strane županijskih zavoda za javno zdravstvo. To se naslanja na odluku Stožera civilne zaštite vezanu uz posebnu sigurnosnu mjeru obveznog testiranja u javnim i državnim službama na osnovu čega je Ministarstvo zdravstva dalo uputu svim zdravstvenim ustanovama i ljekarnama o cijeni usluge testiranja antigenskim testovima koji su ustupljeni od strane Ravnateljstva za robne zalihe putem Civilne zaštite, a distribuirani od strane županijskih zavoda za javno zdravstvo.

Slijedom navedenog, u uputi Ministarstva, a nakon konzultacija s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, određena je cijena usluge testiranja gore navedenim testovima u iznosu od 50,00 kuna. Kako je Republika Hrvatska poslodavac državnim i javnim službama koje su obuhvaćene posebnom sigurnosnom mjerom obveznog testiranja, jedina logična i pravična odluka je bila ujednačiti cijene usluge testiranja u svim ustanovama koje koriste navedene testove.

Iz Ministarstva također napominju kako je riječ samo o cijeni usluge testiranja koja isključivo vrijedi za ustanove koje su zaprimile testove iz robnih zaliha.

Pročitano 70 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija