NAJNOVIJE
Skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku 3. prosinca u 17 sati počinje predstavljanje knjige Međunarodni press centar – skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku autorice Gordane Lessinger.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:28)
Osječani obilježavaju 700. godišnjicu Danteove smrti

U galeriji Waldinger u Osijeku otvorena je izložba likovnih radova šestorice umjetnika nazvana Dante u djelima suvremenih hrvatskih umjetnika.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:27)
Osječani slave Dan grada

U okviru proslave Dana grada, održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća grada Osijeka na kojoj se gradonačelnik Ivan Radić posebno osvrnuo na rekordan proračun odnosno najveći proračun ikada donesen u povijesti grada.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 18:25)
U Iloku završena druga faza projekta Zaželi

Održana je završna konferencija projekta Zaželi-Grad Ilok, faza II, vrijednog nešto više od 3,6 milijuna kuna i financiranog sredstvima Europskoga socijalnoga fonda te državnoga proračuna RH.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 17:28)
Beroš: Zasad ne razmišljamo o uvođenju obveznog cijepljenja

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je nakon sjednice Vlade kako se zasad ne razmišlja o uvođenju obveznog cijepljenja protiv covida-19, ali sve mjere ovise o epidemiološkoj situaciji, a moguć je i peti val pandemije ako se ne postigne dovoljna razina procijepljenosti, prenosi HINA.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:54)
Izabrani promotori nenasilja za 2021. godinu

Uz podršku obitelji Tunjić, Ravnateljstva policije, Grada Županje i Vukovarsko-srijemske županije, Policijska uprava vukovarsko-srijemska organizirala je u Županji preventivno-edukativni program In memoriam Miroslav Tunjić – Živim život bez nasilja.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:47)
Provaljivao u trgovine, izazivao požare

Policijski službenici uhitili su 23-godišnjeg Vinkovčanina nakon što su ga zatekli da provaljuje u trgovinu mješovite robe u Vinkovcima.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:29)

TISUP: Rast cijene jaja i pilećih trupova

TISUP: Rast cijene jaja i pilećih trupova Foto: TISUP

Tržišni cjenovni informacijski sustav objavio je izvješće o veleprodajnim cijenama konzumnih jaja i pilećeg mesa za lisotpad 2021. godine.

Prema izvješću Tržišnog cjenovnog informacijskog sustava u poljoprivredi, prosječna cijena pilećeg trupa u listopadu ove godine iznosila je 14,62 kn/kg, što je za 10,3 posto više nego na početku godine te za 9,8 posto u odnosu na 2020.

Tako su kod pilećeg mesa blago porasle i to pileća prsa za 2,13 posto, pileći zabatak 2,67 posto, pileći batak 3,71 posto te pileći batak sa zabatkom za 3,66 posto. Od srpnja cijene pilećeg mesa bile su uglavnom stabilne i na višim cjenovnim razinama u odnosu na prvu polovicu godine.

U kolovozu ove godine udio vrijednosti izvoza grupe proizvoda Meso peradi i jestivi unutrašnji organi od kokoši vrste Gallus domesticus, patke, guske, pure i biserke, svježe, rashlađeno ili smrznuto činio je 0,74 posto ukupne vrijednosti izvoza poljoprivredno prehrambenih proizvoda dok je u istom razdoblju udio vrijednosti uvoza u ukupnoj vrijednosti uvoza poljoprivredno prehrambenih proizvoda činio 1,20 posto.

- Najznačajniji izvozni proizvodi kokošjeg mesa vrste Gallus domesticus na razini vrijednosti razmjene su svježi ili rashlađeni komadi kokošjeg mesa i klaonički proizvodi s udjelom od 24 posto te smrznuto kokošje meso, nesječeno na komade s udjelom od 16 posto – pojasnio je Mihael Rebić, voditelj odjela za informacijske sustave u poljoprivredi u TISUP-u.

Kada je riječ o stanju veleprodajnih cijena konzumnih jaja, prema podatcima u izvješću, na domaćem tržištu u listopadu zabilježen je porast cijene konzumnih jaja svih kategorija težine iz kaveznog i podnog uzgoja.

U odnosu na prethodni mjesec tržne cijene onih iz kaveznog uzgoja bile su u listopadu više za 3,3 posto (S) do 13,6 posto( L), a najprodavanijih razreda L i M iznosila je 0,75 kn/kom odnosno 0,69 kn/kom. S druge strane, porast iz podnog uzgoja kretao se od 3,5 posto (XL) do osam posto (L i S), a L i M razreda u listopadu iznosila je 0,81 kn/kom odnosno 0,76 kn/kom.

- Prosječne cijene jaja svih kategorija težine u listopadu ove godine bile su više u odnosu na one godinu ranije, a značajniji porast bilježimo kod jaja razreda M i L iz oba uzgojna oblika i to za 10,0 do 13,0 posto – rekao je Rebić.

Pročitano 61 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija