Ispiši ovu stranicu

Uhićen sudac Vekić

Policija ih je uhitila rano jutros Policija ih je uhitila rano jutros HRV

Suspendirani sudac osječkoga Županijskog suda Zvonko Vekić i njegova prijateljica Nataša Sekulić uhićeni su jutros u Osijeku zbog sumnje u pranje novca.

Vekićeva odvjetnica Gordana Vrandečić izjavila je Hini da još ne zna razlog njegova uhićenja te da ne zna kada će biti dovedeni na ispitivanje.

Sudac Vekić bio je uhićen u lipnju ove godine, skupa s još dvojicom sudaca osječkog Županijskog suda Antom Kvesićem i Darkom Krušlinom, nakon što ih je pravomoćno osuđeni bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić optužio za primanje mita od 400.000 eura.

Protiv njih je potom pokrenut stegovni postupak, a predsjednik Županijskog suda Osijek tražio je da ih se trajno razriješi sudačke dužnosti.

Policija je, ne otkrivajući identitet, potvrdila da je osječki PNUSKOK, u suradnji s Uskokom i Samostalnim sektorom za financijske istrage Ministarstva financija nastavio kriminalističko istraživanje nad dvije osobe zbog sumnje u pranje novca.

U policiji kažu da je u tijeku provođenje hitnih dokaznih radnji te da će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti podnesena Uskoku.

I Uskok je potvrdio da su uhićenja provedena zbog sumnje u kazneno djelo pranja novca "u vezi s kaznenim djelima protiv službene dužnosti koja su od ranije predmet istrage".

"U ovom trenutku može se potvrditi da jedna od osoba, protiv koje se provode hitne dokazne radnje, obnaša dužnost u tijelu sudbene vlasti te je u odnosu na tu osobu zatraženo skidanje imuniteta što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo. Uskok će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, ističu u tužiteljstvu.

 

 

Pročitano 450 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun