NAJNOVIJE
Obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Ujedinjeni narodi proglasili su 3. prosinac Međunarodnim danom osoba s invaliditetom, nakon čega je UN-ova Komisija za ljudska prava pozvala zemlje članice da ističu obilježavanje toga dana s ciljem postizanja punog i jednakog uživanja ljudskih prava i sudjelovanja osoba s invaliditetom u društvu. Iz tog razloga, taj se dan obilježava i u Republici Hrvatskoj.

(Petak, 03 Prosinac 2021 06:02)
Skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku 3. prosinca u 17 sati počinje predstavljanje knjige Međunarodni press centar – skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku autorice Gordane Lessinger.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:28)
Osječani obilježavaju 700. godišnjicu Danteove smrti

U galeriji Waldinger u Osijeku otvorena je izložba likovnih radova šestorice umjetnika nazvana Dante u djelima suvremenih hrvatskih umjetnika.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:27)
Osječani slave Dan grada

U okviru proslave Dana grada, održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća grada Osijeka na kojoj se gradonačelnik Ivan Radić posebno osvrnuo na rekordan proračun odnosno najveći proračun ikada donesen u povijesti grada.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 18:25)
U Iloku završena druga faza projekta Zaželi

Održana je završna konferencija projekta Zaželi-Grad Ilok, faza II, vrijednog nešto više od 3,6 milijuna kuna i financiranog sredstvima Europskoga socijalnoga fonda te državnoga proračuna RH.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 17:28)
Beroš: Zasad ne razmišljamo o uvođenju obveznog cijepljenja

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je nakon sjednice Vlade kako se zasad ne razmišlja o uvođenju obveznog cijepljenja protiv covida-19, ali sve mjere ovise o epidemiološkoj situaciji, a moguć je i peti val pandemije ako se ne postigne dovoljna razina procijepljenosti, prenosi HINA.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:54)
Izabrani promotori nenasilja za 2021. godinu

Uz podršku obitelji Tunjić, Ravnateljstva policije, Grada Županje i Vukovarsko-srijemske županije, Policijska uprava vukovarsko-srijemska organizirala je u Županji preventivno-edukativni program In memoriam Miroslav Tunjić – Živim život bez nasilja.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:47)

Hrvatski radio Vukovar nagrađen godišnjom nagradom HURIN-a za najbolji radijski jingle

Hrvatski radio Vukovar nagrađen godišnjom nagradom HURIN-a za najbolji radijski jingle Miroslav Čorak

Na ovogodišnjim danima Hrvatske udruge radijskih nakladnika (HURIN) koji se održavaju u Svetom Martinu na Muri Hrvatski radio Vukovar nagrađen je godišnjom nagradom za najbolji jingle, a koju dodjeljuje struka. Nagradu je u ime HURIN-a uručila Ankica Galović, predsjednica regije Slavonija i Baranja direktoru Hrvatskog radija Vukovar Robertu Racu.

Predsjednik HURIN-a Željko Švenda je rekao kako je ove godine Ocjenjivački sud HURIN-a imao težak i velik zadatak među brojnim prijavama na natječaj odabrati one najbolje.
Primajući nagradu direktor HRV-a Robert Rac je zahvalio struci što je prepoznala kvalitetu radijskog jinglea, posebice zahvalivši svim djelatnicima Hrvatskog radija Vukovar na predanom radu kojim smo se još jednom dokazali kao lideri u hrvatskom radijskom eteru.

HURIN2
Robert Rac, direktor HRV-a i Miroslav Čorak, v.d. urednik Zabavno-glazbenog programa

- Radijski jingle Dani sjećanja izmontiran je od autentičnih i krajnje potresnih arhivskih snimki iz etera HRV-a 1991. godine. Među njima može se čuti granatiranje zgrade HRV-a u uživo programu te niz najdramatičnijih izvještaja kolege novinara, urednika i ratnog izvjestitelja Hrvatskoga radija Vukovar Siniše Glavaševića zbog čijeg je se predanog rada doznala istina iz vukovarskog pakla, rekao je Rac.
Siniša Glavašević, Branimir Polovina, Zvonko Purgar, Vladimir Levar i Stjepan Penić ubijeni su u agresiji na Vukovar 1991. godine jer su, obavljajući svoje poslove, profesiju stavili ispred svojih života.

Pročitano 284 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Medij

HRV jingle - Dani sjećanja na žrtvu Vukovara Hrvatski radio Vukovar

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija