NAJNOVIJE
Skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku 3. prosinca u 17 sati počinje predstavljanje knjige Međunarodni press centar – skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku autorice Gordane Lessinger.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:28)
Osječani obilježavaju 700. godišnjicu Danteove smrti

U galeriji Waldinger u Osijeku otvorena je izložba likovnih radova šestorice umjetnika nazvana Dante u djelima suvremenih hrvatskih umjetnika.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:27)
Osječani slave Dan grada

U okviru proslave Dana grada, održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća grada Osijeka na kojoj se gradonačelnik Ivan Radić posebno osvrnuo na rekordan proračun odnosno najveći proračun ikada donesen u povijesti grada.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 18:25)
U Iloku završena druga faza projekta Zaželi

Održana je završna konferencija projekta Zaželi-Grad Ilok, faza II, vrijednog nešto više od 3,6 milijuna kuna i financiranog sredstvima Europskoga socijalnoga fonda te državnoga proračuna RH.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 17:28)
Beroš: Zasad ne razmišljamo o uvođenju obveznog cijepljenja

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je nakon sjednice Vlade kako se zasad ne razmišlja o uvođenju obveznog cijepljenja protiv covida-19, ali sve mjere ovise o epidemiološkoj situaciji, a moguć je i peti val pandemije ako se ne postigne dovoljna razina procijepljenosti, prenosi HINA.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:54)
Izabrani promotori nenasilja za 2021. godinu

Uz podršku obitelji Tunjić, Ravnateljstva policije, Grada Županje i Vukovarsko-srijemske županije, Policijska uprava vukovarsko-srijemska organizirala je u Županji preventivno-edukativni program In memoriam Miroslav Tunjić – Živim život bez nasilja.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:47)
Provaljivao u trgovine, izazivao požare

Policijski službenici uhitili su 23-godišnjeg Vinkovčanina nakon što su ga zatekli da provaljuje u trgovinu mješovite robe u Vinkovcima.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:29)

Najavljujemo Advent u Vukovaru

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Glavninu događanja ovogodišnjega Adventa u Vukovaru organizira Turistička zajednica grada Vukovara. Doznajemo da su pripremili bogat program u perivoju dvorca Eltz s čak 14 glazbenih nastupa i mnoštvom sadržaja. Svi će događaji tijekom Adventa biti održavani uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera, naglašava direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić.

- U suradnji s Gradom Vukovarom kao i prošle godine Advent organizramo u perivoju dvorca Eltz od 28.studenoga do 24.prosinca i to pod sloganom Čarolija u Eltzu. Perivoj će biti ukrašen unikatnim božićnim ukrasima, božićnim srijemskim selom, betlehemskih naseljem, lampicama, a bit će tu i klizalište, koje smo, podsjetit ću, prošle godine prvi put postavili u ovom prostoru. Osim klizališta brojni će se sadržaji odvijati i na pozornici. Tu je čak 14 glazbenih nastupa od tamburaških do sastava duhovne glazbe i to svakoga petka, subote i nedjelje poslijepodne. U galeriju Oranžerija ove ćemo godine smjestiti neizostavni kutak Djeda Božićnjaka, a tamo će se subotom cijeli dan održavati i radionice, predstave za djecu, mađioničarski show i sl. sadržaji – pojašnjava Sekulić.

Dodaje i kako će ove godine također biti omogućena vožnja božićnom kočijom Konjogojske udruge Potkova i to subotom u poslijepodnevnim satima trasom od perivoja dvorca Eltz do Radničkoga doma odakle će biti emitirana prigodna božićna glazba.

U organizaciji Grada Vukovara pak, djeca će dobiti božićne paketiće 20.prosinca, a tradicionalno Gradski muzej Vukovar organizira, ove godine 24.vukovarske adventske svečanosti također s mnoštvom sadržaja.

Pročitano 1051 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija