NAJNOVIJE
U crkvi sv.Roka započelo trajno euharistijsko klanjanje

Večeras, na katolički blagdan Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije, u crkvi sv.Roka u Vukovaru službeno započinje trajno euharistijsko klanjanje (TEK). Riječ je o velikome molitvenome projektu započetom u Dubrovniku, a kojemu se priključilo i 220 vjernika iz Vukovara. Na taj način čine svojevrsnu zajednicu registriranih klanjatelja – VUTEK.

(Srijeda, 08 Prosinac 2021 20:11)
Državni proračun težak 164,5 milijardi kuna

Hrvatski sabor većinom je glasova donio državni proračun za iduću godinu s projekcijama za 2023. i 2024. Za proračun je glasovalo 77 zastupnika saborske većine, jedan više od potrebnih 76, a protiv se izjasnilo 49 oporbenih.

(Srijeda, 08 Prosinac 2021 17:32)
Izložba stripa Dylan Dog u Gradskom muzeju Vukovar

U Gradskom muzeju Vukovar otvorena je izložba stripova na temu „35 godina Dylana Doga u Hrvatskoj. Izloženo je 11 panoa sa strip tablama i crtežima nastalima u Hrvatskoj.

(Srijeda, 08 Prosinac 2021 17:30)
Otvorena izložba 26. likovne radionice Dječjeg doma Sv. Ana u Vinkovcima

U Galeriji likovnih umjetnosti Slavko Kopač u Vinkovcima otvorena je izložba 26. likovne radionice dječjeg doma Sv. Ana. Ovogodišnja likovna radionica Dječjeg doma Sv. Ana, nakon što je prošlogdišnja zbog pandemije otkazana, održana je u Supetru na Braču.

(Srijeda, 08 Prosinac 2021 14:40)
MMA borac Mario Žgela na prijemu kod vukovarsko-srijemskog župana

Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić primio je u maloj županijskoj vijećnici, u Vinkovcima MMA borca, iz vinkovačkog kluba Valens, Maria Žgelu i njegovog trenera, Iliju Zirduma.

(Srijeda, 08 Prosinac 2021 13:45)
Obilježena 30. obljetnica osnivanja 68. bojne Vojne policije

Na Sveučilišnom kampusu u Osijeku podno spomen obilježja 68. bojnoj Vojne policije Osijek upaljene su svijeće i položeni vijenci u povodu obilježavanja 30 godina od osnutka ove bojne koja je ustrojena 7. prosinca 1991. godine.

(Srijeda, 08 Prosinac 2021 13:37)
Osnovnoj školi Josipa Matoša u Vukovaru odobren projekt

U Vukovaru se održava dvodnevna radionica u okviru projekta ER2=S2. Riječ je o europskom projektu prekogranične suradnje, a partneri su iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

(Srijeda, 08 Prosinac 2021 11:53)

Izložba Gradske knjižnice Vukovar Sloboda se njegovim imenom zove

Izložba Gradske knjižnice Vukovar Sloboda se njegovim imenom zove GKV

U Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, 4. studenoga 2021. godine, bit će otvorena izložba pod nazivom Sloboda se njegovim imenom zove, a u povodu 30. obljetnice stradanja Vukovara. Riječ je o izložbi koju je u suradnji s Nacionalnom sveučilišnom knjižnicom radila Gradska knjižnica Vukovar, najavila je ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar, Jelena Miškić.

-Prigoda je to da uvidom u fotografije, knjige, novinske članke i ostalu građu koji čuvaju knjižnice i partneri na projektu, oživimo sjećanja na žrtvu našeg prekasnog grada na Vuki i Dunavu kao i na njegovu obnovu i suvremeni život u kojem značajnu ulogu imaju kulturne ustanove i njihovi programi. Osim dokumentarno povijesnog dijela, izložba prikazuje i suvremeni Vukovar. Donosi popis kulturnih institucija koje djeluju u gradu kao i podružnica poput Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Matice hrvatske i Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar kako bi se na što bolji način prikazala međusobna suradnja, povezanost i kvaliteta programa ovih baštinika kulturne memorije.- naglasila je Miškić.

Istaknula je kako nakon dobivene nagrade za virtualnu izložbu o životu i radu Nikole Andrića, nastavljena dobra suradnja s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu na polju virtualnih izložbi, te će i ova izložba nakon 4. studenoga u Zagrebu dobiti  digitalnu inačicu. Izložba je realizirana u suradnji s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom, Večernjim listom, Udrugom za promicanje kulture povijesti Kliofest,  te uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

-Ovom izložbom želimo odati počast gradu Vukovaru u povodu 30. obljetnice njegova stradanja te dati svoj doprinos u obilježavanju ovogodišnjega Dana sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.- zaključila je Miškić.

Pročitano 106 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija