NAJNOVIJE
Skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku 3. prosinca u 17 sati počinje predstavljanje knjige Međunarodni press centar – skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku autorice Gordane Lessinger.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:28)
Osječani obilježavaju 700. godišnjicu Danteove smrti

U galeriji Waldinger u Osijeku otvorena je izložba likovnih radova šestorice umjetnika nazvana Dante u djelima suvremenih hrvatskih umjetnika.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:27)
Osječani slave Dan grada

U okviru proslave Dana grada, održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća grada Osijeka na kojoj se gradonačelnik Ivan Radić posebno osvrnuo na rekordan proračun odnosno najveći proračun ikada donesen u povijesti grada.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 18:25)
U Iloku završena druga faza projekta Zaželi

Održana je završna konferencija projekta Zaželi-Grad Ilok, faza II, vrijednog nešto više od 3,6 milijuna kuna i financiranog sredstvima Europskoga socijalnoga fonda te državnoga proračuna RH.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 17:28)
Beroš: Zasad ne razmišljamo o uvođenju obveznog cijepljenja

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je nakon sjednice Vlade kako se zasad ne razmišlja o uvođenju obveznog cijepljenja protiv covida-19, ali sve mjere ovise o epidemiološkoj situaciji, a moguć je i peti val pandemije ako se ne postigne dovoljna razina procijepljenosti, prenosi HINA.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:54)
Izabrani promotori nenasilja za 2021. godinu

Uz podršku obitelji Tunjić, Ravnateljstva policije, Grada Županje i Vukovarsko-srijemske županije, Policijska uprava vukovarsko-srijemska organizirala je u Županji preventivno-edukativni program In memoriam Miroslav Tunjić – Živim život bez nasilja.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:47)
Provaljivao u trgovine, izazivao požare

Policijski službenici uhitili su 23-godišnjeg Vinkovčanina nakon što su ga zatekli da provaljuje u trgovinu mješovite robe u Vinkovcima.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:29)

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća grada Iloka

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća grada Iloka FOTO: Grad Ilok/FB

Povodom obilježavanja Dana grada i blagdana sv. Ivana Kapistrana, u petak 23. listopada, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća grada Iloka.

Sjednica je započela minutom šutnje za sve poginule i umrle hrvatske branitelje te preminule građane grada Iloka. Dobrodošlicu je okupljenima uputila je predsjednica Gradskog vijeća grada Iloka Renata Banožić te je čestitala sugrađanima Dan grada.

Dodala je kako se zajedničkim snagama može napraviti iskorak i postaviti temelji promjena koje su nužne. Pozvala je sve na povjerenje i suradnji kako bi grad Ilok svoj potencijal iskoristio u cijelosti.

Nakon pozdravnog govora prikazan je video zapis o gradu u kojemu su prikazani neki od najvažnijih projekta i manifestacija u protekloj godini.

Grad Ilok novčanom je nagradom od po tisuću kuna nagradio najuspješnije srednjoškolce, a najsvečaniji dio sjednice obilježen je dodjelom priznanja i nagrada kojima je Grad Ilok i ove godine iskazao zahvalnost građanima, udrugama, ustanovama i gospodarskim subjektima za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvitak i ugled grada Iloka.

Dodijeljene su dvije Povelje Grada Iloka- počasni građanin, Krešimiru Rotimu za višegodišnju promociju Republike Hrvatske, Grada Iloka u svim nastupima i pomoć građanima Grada Iloka na području medicinske skrbi te akademiku Ferdi Bašiću za doprinos ugledu Iloka djelovanjem u znanosti i visokom obrazovanju.

Ovogodišnju svečanost svojim dolaskom uveličali su predstavnici vjerskih zajednica, braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, direktori javnih poduzeća, ravnatelji škola i ustanova, gospodarstvenici, gradonačelnici, načelnici te brojni visoki državni, županijski i gradski uzvanici i gosti.

Pročitano 92 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija