NAJNOVIJE
Skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku 3. prosinca u 17 sati počinje predstavljanje knjige Međunarodni press centar – skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku autorice Gordane Lessinger.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:28)
Osječani obilježavaju 700. godišnjicu Danteove smrti

U galeriji Waldinger u Osijeku otvorena je izložba likovnih radova šestorice umjetnika nazvana Dante u djelima suvremenih hrvatskih umjetnika.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:27)
Osječani slave Dan grada

U okviru proslave Dana grada, održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća grada Osijeka na kojoj se gradonačelnik Ivan Radić posebno osvrnuo na rekordan proračun odnosno najveći proračun ikada donesen u povijesti grada.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 18:25)
U Iloku završena druga faza projekta Zaželi

Održana je završna konferencija projekta Zaželi-Grad Ilok, faza II, vrijednog nešto više od 3,6 milijuna kuna i financiranog sredstvima Europskoga socijalnoga fonda te državnoga proračuna RH.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 17:28)
Beroš: Zasad ne razmišljamo o uvođenju obveznog cijepljenja

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je nakon sjednice Vlade kako se zasad ne razmišlja o uvođenju obveznog cijepljenja protiv covida-19, ali sve mjere ovise o epidemiološkoj situaciji, a moguć je i peti val pandemije ako se ne postigne dovoljna razina procijepljenosti, prenosi HINA.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:54)
Izabrani promotori nenasilja za 2021. godinu

Uz podršku obitelji Tunjić, Ravnateljstva policije, Grada Županje i Vukovarsko-srijemske županije, Policijska uprava vukovarsko-srijemska organizirala je u Županji preventivno-edukativni program In memoriam Miroslav Tunjić – Živim život bez nasilja.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:47)
Provaljivao u trgovine, izazivao požare

Policijski službenici uhitili su 23-godišnjeg Vinkovčanina nakon što su ga zatekli da provaljuje u trgovinu mješovite robe u Vinkovcima.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:29)

Osijek među 10 vodećih gradova u Hrvatskoj po povučenim sredstvima iz EU

Osijek među 10 vodećih gradova u Hrvatskoj po povučenim sredstvima iz EU FOTO: ARHIVA HRV

Prema najnovijim istraživanjima Grad Osijek je u vodećih deset gradova po povučenim EU sredstvima u 2020. godini. isto kao i po trendu rasta povučenih sredstava u četiri godine koji je iznosio više od 35 milijuna kuna.

Upravni odjel Grada za programe EU trenutačno radi na 25 projekata vrijednih 400 milijuna kuna. Jedan od aktualnih projekata je razvoj i unaprijeđenje osječke Tvrđe
- Edukativni informativni turistički centar u Tvrđi, koji trenutno radimo i završavamo, danas postaje mjesto okupljanja mladih, svojevrsni kreativni inkubator koji ima i svoj dio ugostiteljstva. Svatko tko nas posjećuje vidi i opsežne radove u vidu komunalne infrastrukturne rekonstrukcije koji će na kraju završiti popločenjem 33 tisuća kvadrata Tvrđe. - rekla je Kornelija Mlinarević, pročelnica Upravnog odjela za programe Europske unije te je dodala kako se uz Tvrđu gradi i IT park, specijalizira poslovna zona u kojoj su već prodane poslovne parcele, a gradi se i centralizirana zgrada.
Završena je i odvodnja u eko – industrijskoj zoni Nemetin gdje je završila druga faza i gdje se parcele prodaju odlično. U budućnosti je planirana realizacija još niza projekata.

Prije deset godina Grad Osijek je pokrenuo proces pripremanja svojih službenika kroz usavršavanje za pripremu i provedbu EU projekata, a od 2014. postoji poseban Upravni odjel za programe Europske unije, koji zajedno s ostalim odjelima Gradske uprave provodi trenutno 25 projekata vrijednosti 400 milijuna kuna.
- Projekti koje provodi Grad Osijek su puno više od onoga što provodi sam odjel. Naime, cijeli sustav, misleći na kolege i iz drugih odjela i na gradske tvrtke, trudi se koristiti sredstva za potrebne i planirane projekte. Ideja je da ovaj odjel bude info točka i backup svim odjelima i cijelom gradskom sustavu - rekla je Mlinarević.

Kako je potreba obrazovanja zaposlenika na projektima potrebna, dokazala je i sinergija grada i osječkih gradskih tvrtki čiji zaposlenici na projektima dokazuju kako je moguće iz EU dobiti sredstva za brojna rješenja u gradu.

Pročitano 98 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija