Ispiši ovu stranicu

"Poštujete naše znakove" u Iloku

Edukacija u starom gradu Edukacija u starom gradu PUVS

U organizaciji Službe prevencije Ravnateljstva policije i Policijske uprave vukovarsko-srijemske te uz podršku partnera u OŠ Julija Benešića u Iloku proveden edukativno-preventivni program „Poštujte naše znakove“.

Sudjelovalo je oko 70 učenika prvih i drugih razreda.

Nakon uvoda u program „Koracima malim i sigurnim po velikom svijetu prometa“ učenicima je kroz prikazanu edukativno-scensku izvedbu „Znakovi za najmanje“ kazališta Smješko na jednostavan način, kroz interakciju i zanimljive situacije istaknuta važnost pravilnog ponašanja u prometu.

Glavni lik predstave je semafor koji neumorno prati promet na raskrižju. Djecu upoznaje sa svojim prijateljem – dječakom Fabijanom, prometnim znakovima i pokazuje im kako oni pomažu djeci.

Posebnom nagradom nagrađen je učenik 4. razreda Marko Kljaić za svoj video uradak „Moj tata i ja“ u kojem je, uz pomoć svog oca Gorana, prometnog policajca Postaje granične policije Ilok, predstavio svoje viđenje uloge policije u zaštiti prava i sigurnosti građana.
Potom su djeca sudjelovala u šarenom prometnom poligonu na igralištu škole gdje su ih policajci Policijske uprave Osječko-baranjske, u sklopu prometnog poligona “Biciklirajmo zajedno”, na praktičan način naučili kako pravilno koristiti bicikl u prometu.
Po završetku programa, djeca su dobila potvrde o uspješno završenom programu prometne kulture.

Pročitano 764 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun