NAJNOVIJE
U proračunu Grada Županje nije iskazan manjak od 3 milijuna kuna

Nakon preuzimanja vođenja Grada Županje gradonačelnik Damir Juzbašić angažirao je u lipnju neovisnu revizorska tvrtka Crowe Horwath Revizija d.o.o. Zagreb kako bi obavila dubinsku analizu proračuna Županje radi dokumentiranja činjeničnog stanja i eventualnih odstupanja i nepravilnosti. Uz pregled posljednjeg nalaza Državnog ureda za reviziju i provjeru otklanjanja utvrđenih nedostataka, obavljena je revizija proračunskih rashoda za 2020. i prvih šest mjeseci ove godine, revizija proračunskih prihoda za isto razdoblje, osim prihoda poslovanja po osnovi poreza i doprinosa te analiza izvršenja proračuna za prvih šest mjeseci 2021.Izvješće revizorske tvrtke potvrdilo je kako u proračunu Grada Županje nije iskazan manjak od 3 milijuna kuna, a riječ je o dugu nešto većem od 1.500.000 kuna iz 2020. i beskamatnom kreditu od 1.400.000 kuna.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 20:29)
Milić: Netočno je da se od 1. studenoga širi primjena covid potvrdi

Glasnogovornik Vlade RH Marko Milić opovrgnuo je pisanje pojedinih medija u srijedu da Hrvatska od 1. studenoga širi primjenu covid potvrda na sve ugostiteljske objekte, trgovačke centre i na veći broj društvenih djelatnosti, pozvavši sve u društvu na promoviranje cijepljenja, prenosi Hina.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 18:55)
U e-savjetovanju Program potpore proizvođačima šećerne repe vrijedan 30 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede je uputilo u postupak elektronskog savjetovanja s javnošću Program potpore proizvođačima šećerne repe zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19, kojim će se pružiti financijska pomoć proizvođačima šećerne repe uslijed usporavanja ili potpune obustave gospodarskih aktivnosti uzrokovanih pandemijom tržišnim poremećajima, stoji u priopćenju ministarstva.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 18:14)
Glumici vinkovačkog kazališta Matei Marušić nagrada „Zoranov brk”

Na 30. “Danima Zorana Radmilovića” održanom sinoć u Zaječaru, u natjecateljskoj konkurenciji izvedena je zajednička predstava Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci i Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku "Gospođica Julija" redateljice Aide Bukvić.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 17:18)
U Vukovaru dobri turistički rezultati

U okviru projekta integriranog upravljanja destinacijom IQM Destination kojeg Vukovar implementira već više od godinu dana, provodi se između ostalog i aktivnost mjerenja on-line reputacije destinacije koja će dati povratne informacije o kvaliteti usluge i proizvoda te u konačnici o imidžu Vukovara kao turističke destinacije.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 17:05)
Potpisan Sporazum za osnivanje FLAG-a u VSŽ

Dugogodišnja razvojna suradnja Vukovarsko–srijemske županije i Lokalnih akcijskih grupa Bosutski niz, Srijem i Šumanovci u cilju jačanja integriranog razvoja putem provedbe lokalnog razvoja, rezultirala je osnivanjem Inicijativnog odbora za formiranje Lokalne akcijske grupe u ribarstvu ( FLAG) na području naše županije.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 16:45)
Dani mađarskog filma

U dvorani Mikro kina u Belom Manastiru u povodu120 godina Mađarske kinematografije, održavaju se Dani mađarskog filma.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 16:32)

Veterani nogometnog kluba Dinamo Zagreb na prijemu kod gradonačelnika Ivana Penave

Veterani nogometnog kluba Dinamo Zagreb na prijemu kod gradonačelnika Ivana Penave Foto: Sandra Grgić

Povodom 30. obljetnice tragične pogibije general bojnika, heroja Trpinjske ceste, Blage Zadre u posjet gradu Vukovaru došli su veterani nogometnog kluba Dinamo Zagreb.

Veterane nogometnog kluba Dinamo Zagreb u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara primio je gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima.

- Prekoputa Trpinjske ceste postojao je jedan kafić iza kojega je bilo skriveno tijelo pokojnog Blage Zadre. To je mjesto gdje je general bojnik Zadro nekoliko dana ležao mrtav. Kada je kolega Vlado Kasalo vidio to mjesto došao je na ideju da veterani Dinama sa svim braniteljima organiziraju utakmicu povodom 30 godina od pogibije Blage Zadre – rekao je Zoran Sablić te se zahvalio Gradu Vukovaru i HNK Vukovar 91 na pruženoj podršci u organizaciji ove utakmice.

Vlado Kasalo istaknuo je kako svi trebaju za grad Vukovar puno više doprinositi.

- Ovdje u Vukovaru poginulo je puno moje obitelji i prijatelja. Kolega me je odveo na mjesto gdje je ležao mrtav Blago Zadro i želio sam na neki način doprinijeti obilježavanju 30. obljetnice pogibije Zadre. Zamolio sam svoje prijatelje iz Zagreba da sjednemo u auto i dođemo ovdje i na dostojanstven način obilježimo godišnjicu pogibije Blage Zadre. Ovo je prva takva utakmica, a nadam se da će postati i tradicionalna – istaknuo je Vlado Kasalo.

Ispred grada Vukovara obratio se Tomislav Josić predsjednik Savjeta za branitelje Grada Vukovara koji je izrazio želju da se i dalje obilježava obljetnica pogibije Blage Zadre.

- Svi pričaju o Bitci za Vukovar i puna su usta svim političarima Bitke za Vukovar, a činjenica je da mi imamo jednog generala. Mislim da svaki grad u Hrvatskoj ima više generala nego grad Vukovar. Nažalost, to je naša sudbina. U ime Grada zahvaljujem svima i nadam se da ćemo se svake godine okupljati i sjećati se toga čovjeka. Da nije bilo Blage Zadre i Tomislava Merčepa Vukovar se ne bi branio ni 10 dana – istaknuo je Josić.

Nazočnima se obratio i sin general bojnika Blage Zadre, Tomislav Zadro koji se zahvalio Gradu Vukovaru i nogometnom klubu Dinamo koji su upriličili 30. godišnjicu pogibije njegovog oca.

- Ovo sjećanje u čast je i Blagi, ali i svim ostalim suborcima. Mi se sjetimo svaki dan naših očeva, majki, braće, sestara i prijatelja. Nažalost, u jesen prije 30 godina ovdje u Vukovaru sve je počelo – istaknuo je Zadro.

Nakon prijema kod gradonačelnika Penave, veterani NK Dinamo uputili su se u obilazak spomen obilježja Blage Zadre na Trpinjskoj cesti, a nakon čega se od 16 sati odigrava memorijalna nogometna utakmica između veterana NK Dinamo Zagreb i branitelja Trpinjske ceste i prijatelja.

Pročitano 111 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija