Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Zajednička prekogranična vježba Dunav 2021.

Ilustracija Ilustracija

U Batini na obali Dunava održana je zajednička prekogranična vježba Dunav 2021.

U simuliranim uvjetima aktivirane su operativne snage i timovi s obje strane granice, 103 pripadnika s 12 interventnih vozila. Vježbi je nazočio i osječko – baranjski župan Ivan Anušić.

- Sustav Civilne zaštite mora funkcionirati i to je jedna od onih službi koji nam trebaju kada je problem. Zbog toga se moraju pripremiti za situacije u kojima će pokazati što su učili, trenirali, čime su opremljeni. U svim kriznim situacijama u proteklih nekoliko godina koliko sam na poziciji župana, a tu ću navesti pandemiju koronavirusa gdje je upravo sustav Civilne zaštite odradio ogroman posao – rekao je Anušić.

Vježba je počela simuliranim požarom na brodu u putničkom pristaništu, potom spašavanje ozlijeđenih, evakuacija putnika, spašavanje putnika koji su završili u hladnom Dunavu. U vježbu su bili uključeni pripadnici policije, HGSS-a,vatrogasaca, hitne pomoći. Također je trebalo i spriječiti veći ekološki incident, odnosno izlijevanje opasnih tvari. Na kraju vježbe konstatirano je da je pokazan visok stupanj spremnosti snaga civilne zaštite s obje strane granice.

 - Gašenje požara, izvlačenje unesrećenih, traganje za osobama nestalim u Dunavu i obrana od poplava bili su zadaci operativnih snaga Republike Hrvatske, a u obrani od poplava kao pomoć bile su uključene snage Republike Srbije, rekao je Zvonko Grgec iz Ravnateljstva civilne zaštite, Područni ured Osijek.

Pročitano 726 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI