NAJNOVIJE
Kreće prikupljanje potpisa za referendum o euru

Počinje prikupljanje potpisa za referendumsku inicijativu pod nazivom ‘Zaštitimo hrvatsku kunu’, prenosi Media servis.

(Nedjelja, 24 Listopad 2021 10:17)
Općina Tordinci raspisala natječaj za dodjelu poticaja na prvu nekretninu

Općina Tordinci raspisala je javni natječaj za dodjelu poticaja za kupnju i izgradnju prve nekretnine na području općine. 

(Nedjelja, 24 Listopad 2021 10:09)
Održana javna vježba civilne zaštite - Sigurnost Đakovo 2021.

Vježba civilne zaštite - Sigurnost Đakovo 2021. održana je u subotu u središtu grada sa , stotinjak sudionika, a vježbi je prethodio prikaz rada opreme Ravnateljstva Civilne zaštite, nabavljene sredstvima EU u vrijednosti oko 10 milijuna kuna, prenosi HINA.

(Nedjelja, 24 Listopad 2021 10:00)
Božinović: Nema posebne najave oko covid potvrda

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je u subotu da u ovom trenutku ne može ništa posebno najavili u vezi s proširenjem upotrebe covid potvrda, naglasivši da je cijepljenje protiv koronavirusa nešto što je sada na razini svijeta najbolje rješenje za sve, prenosi HINA.

(Nedjelja, 24 Listopad 2021 09:57)
Na COVID-19 u županiji novopozitivne 74 osobe

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 74 novih pozitivnih osoba na COVID-19 potvrđenih PCR testiranjem ( 32 osobe iz Vinkovaca, po četiri osobe iz Babine Grede i Županje, po tri osobe iz Ivankova, Otoka i Vrbanje, po dvije osobe iz Andrijaševaca, Ćelija, Korođa, Nijemaca, Privlake, Starih Jankovaca, Vođinaca i Vukovara, te po jedna osoba iz Bršadina, Bošnjaka, Cerića, Gunje, Mirkovaca, Rokovaca, Starih Mikanovaca, Šiškovaca i Štitara ).

Nema preminulih osoba.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 14700, od kojih je 13943 izliječenih, a ukupno je preminulo 277 osoba.

Trenutno su u županiji 43 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 320 osoba, te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 98295.

U samoizolaciji se na području županije nalazi 879 osoba. 

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji, 19 je pozitivnih osoba iz sustava zdravstva (tri liječnika, devet med. sestara / tehničara, pet drugih zdravstvenih radnika i dva nezdravstvena radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva nalazi se jedan radnik (jedna med. sestra/tehničar).

Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 14 nastavnika i 103 učenika.

U samoizolaciji se nalazi pet nastavnika i 576 učenika.

(Nedjelja, 24 Listopad 2021 09:55)
U Hrvatskoj oko 310 tisuća oboljelih od šećerne bolesti

Stota je godišnjica otkrića inzulina- lijeka koji spašava milijune ljudi sa šećernom bolesti diljem svijeta, prenosi Media servis.

(Subota, 23 Listopad 2021 15:07)
U Županji obilježena 30. obljetnica osnutka 131. brigade HV-a

U Županji je u subotu obilježena 30. obljetnica osnutka 131. brigade Hrvatske vojske, koja je bila stožerna snaga obrane županjskog kraja od velikosrpske agresije tijekom Domovinskog rata, a svečanosti je nazočio i izaslanik predsjednika Vlade, ministar obrane Mario Banožić, prenosi HINA.

(Subota, 23 Listopad 2021 14:58)

AZVO: Studentima u pandemiji narušeno zdravlje

Ilustracija Ilustracija FOOT: ARHIVA HRV

Agencija za znanost i visoko obrazovanje predstavila je rezultate istraživanja o dosegu i utjecaju pandemijskih okolnosti na iskustvo studiranja u prethodnoj akademskoj godini. Istraživanje Agencije za znanost i visoko obrazovanje pod nazivom "Studenti i pandemija: Kako smo (pre)živjeli?" pokazalo je da više od trećine sudionika istraživanja kao željeni oblik nastave navodi onu u fizičkom obliku. Između ostalog, rezultati pokazuju da među studentima postoji značajna razina nezadovoljstva studentskim životom u odnosu na razdoblje prije pandemije.

V.d. ravnatelja Agencije za znanost i visoko obrazovanje Jasmina Havranek komentirala je:
- Svi zajedno smo teško, i profesori i studenti. Profesori su se potrudili maksimalno koliko su mogli u toj situaciji da pruže nekakav oblik nastave. Studenti jako teško jer taj izravni kontakt je sigurno nešto što je nezamjenjivo. Naravno da ćemo mi uvijek biti pred ekranom i tehnologije se razvijaju, IT je otišao daleko i pitanje je što nas sve čeka u budućnosti. Pokazalo se svugdje u svijetu da je ovaj direktni kontakt nastave nešto što ne bi trebalo izbjegavati. - rekla je Havranek.

Rezultati ovog istraživanja aktualizirali su važnost brige za mentalno zdravlje. Čak 52 posto ispitanih studenata svoje mentalno zdravlje okarakteriziralo je lošijim ili puno lošijim u odnosu na razdoblje prije pandemije. Kao najčešću teškoću studenti su istaknuli samoću i usamljenost, a znatan broj njih osjećao se anksiozno i depresivno.

Nakon što su predstavljeni rezultati, održan je i okrugli stol na kojem se raspravljalo o problemima s kojima se studenti i mladi u Hrvatskoj nose.

Pročitano 63 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija