Ispiši ovu stranicu

Kroz projekt Vrijeme je za osmjeh zaposleno 10 žena u Vukovaru

Kroz projekt Vrijeme je za osmjeh zaposleno 10 žena u Vukovaru Foto: Marija Molnar

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara provodi EU projekt iz programa zapošljavanja žena Zaželi pod nazivom Vrijeme je za osmjeh. Zapošljavaju 10 žena koje brinu o 65 korisnika uglavnom starih i nemoćnih. Projekt je vrijedan gotovo milijun kuna, pojasnila je voditeljica projekta Ljiljana Đukić na početnoj konferenciji projekta.

- Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, partneri su Centar za socijalnu skrb Vukovar i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Vukovar. Ciljana skupina projekta su nezaposlene žene s područja Vukovara, a krajnji korisnici osobe starije životne dobi i osobe u nepovoljnom položaju. Svi su jako zadovoljni dosadašnjim tijekom provedbe, kako naše zaposlene žene tako i korisnici i nadamo se produžetku projekta - istaknula je Đukić.

Projekt traje ukupno 18 mjeseci, a u okviru projekta zaposlene žene su prošle i edukaciju za gerontodomaćice kako bi bile konkurentnije na tržištu rada.

Ovo je već drugi europski projekt kojega uspješno provode, naglašava predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara Franjo Šoljić.

- Kao hrvatski branitelji i braniteljska udruga odlučili smo proširiti naše djelovanje i na širu poplaciju, ne samo braniteljsku. U ovom projektu pomažemo ljudima u potrebi bez obzira na status, nacionalnost i dr – istaknuo je Šoljić.

Konferenciji je u ime Vukovarsko-srijemske županije nazočio dožupan Franjo Orešković, a u ime Grada Vukovara privremeni pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Josip Paloš.

- Županija daje podršku ovakvim projektima zapošljavanja žena i pomoći starim, nemoćnim i korisnicima u potrebi. Vjerujem da možemo i trebamo kao zajednica pomoći svakom pojedincu – naglasio je Orešković.

Grad Vukovar već godinama sudjeluje u ovakvim projektima, a provodi i svoj projekt iz programa Zaželi iz istog operativnog programa.

- Veliko nam je zadovoljstvo da su se ovom programu pridružile i braniteljske udruge jer na području grada imamo dosta ljudi u potrebi. Zahvaljujem Koordinaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara na ovom projektu, uistinu su pokazali da mogu odgovoriti na sve uvjete koji se traže u ovakvim programima – istaknuo je Paloš.

Pročitano 595 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar