NAJNOVIJE
Kreće prikupljanje potpisa za referendum o euru

Počinje prikupljanje potpisa za referendumsku inicijativu pod nazivom ‘Zaštitimo hrvatsku kunu’, prenosi Media servis.

(Nedjelja, 24 Listopad 2021 10:17)
Općina Tordinci raspisala natječaj za dodjelu poticaja na prvu nekretninu

Općina Tordinci raspisala je javni natječaj za dodjelu poticaja za kupnju i izgradnju prve nekretnine na području općine. 

(Nedjelja, 24 Listopad 2021 10:09)
Održana javna vježba civilne zaštite - Sigurnost Đakovo 2021.

Vježba civilne zaštite - Sigurnost Đakovo 2021. održana je u subotu u središtu grada sa , stotinjak sudionika, a vježbi je prethodio prikaz rada opreme Ravnateljstva Civilne zaštite, nabavljene sredstvima EU u vrijednosti oko 10 milijuna kuna, prenosi HINA.

(Nedjelja, 24 Listopad 2021 10:00)
Božinović: Nema posebne najave oko covid potvrda

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je u subotu da u ovom trenutku ne može ništa posebno najavili u vezi s proširenjem upotrebe covid potvrda, naglasivši da je cijepljenje protiv koronavirusa nešto što je sada na razini svijeta najbolje rješenje za sve, prenosi HINA.

(Nedjelja, 24 Listopad 2021 09:57)
Na COVID-19 u županiji novopozitivne 74 osobe

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 74 novih pozitivnih osoba na COVID-19 potvrđenih PCR testiranjem ( 32 osobe iz Vinkovaca, po četiri osobe iz Babine Grede i Županje, po tri osobe iz Ivankova, Otoka i Vrbanje, po dvije osobe iz Andrijaševaca, Ćelija, Korođa, Nijemaca, Privlake, Starih Jankovaca, Vođinaca i Vukovara, te po jedna osoba iz Bršadina, Bošnjaka, Cerića, Gunje, Mirkovaca, Rokovaca, Starih Mikanovaca, Šiškovaca i Štitara ).

Nema preminulih osoba.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 14700, od kojih je 13943 izliječenih, a ukupno je preminulo 277 osoba.

Trenutno su u županiji 43 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 320 osoba, te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 98295.

U samoizolaciji se na području županije nalazi 879 osoba. 

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji, 19 je pozitivnih osoba iz sustava zdravstva (tri liječnika, devet med. sestara / tehničara, pet drugih zdravstvenih radnika i dva nezdravstvena radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva nalazi se jedan radnik (jedna med. sestra/tehničar).

Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 14 nastavnika i 103 učenika.

U samoizolaciji se nalazi pet nastavnika i 576 učenika.

(Nedjelja, 24 Listopad 2021 09:55)
U Hrvatskoj oko 310 tisuća oboljelih od šećerne bolesti

Stota je godišnjica otkrića inzulina- lijeka koji spašava milijune ljudi sa šećernom bolesti diljem svijeta, prenosi Media servis.

(Subota, 23 Listopad 2021 15:07)
U Županji obilježena 30. obljetnica osnutka 131. brigade HV-a

U Županji je u subotu obilježena 30. obljetnica osnutka 131. brigade Hrvatske vojske, koja je bila stožerna snaga obrane županjskog kraja od velikosrpske agresije tijekom Domovinskog rata, a svečanosti je nazočio i izaslanik predsjednika Vlade, ministar obrane Mario Banožić, prenosi HINA.

(Subota, 23 Listopad 2021 14:58)

Održano Gradsko vijeće grada Vinkovaca

Održano Gradsko vijeće grada Vinkovaca Foto: Arhiva HRV

Proračun Grada Vinkovaca težak je 300 milijuna kuna. Uz tri rebalansa, do sada je realiziranih 120 milijuna, a za sada se puni planiranom dinamikom - izvijestila na današnjoj sjednici Gradskog vijeća šefica gradskih financija Sanja Lozić.

- Mi rebalanse, u pravilu, radimo zbog projekata koje dobijemo u međuvremenu, a radi građana i vijećnika i dalje ćemo tako nastaviti. Nek imamo i pet ili šest rebalansa u godini, ali će svi biti informirani o onome što smo u međuvremenu dobili i u kojem smo smjeru dobiveni novac potrošili - istaknuo je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Sanja Lazić pojasnila je odluku koja je izazvala najveći interes oporbe veznu uz podizanje kredita u iznosu od 38 milijuna kuna za potrebe financiranja daljnjih radova na izgradnji nove zgrade Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovce.

- Otvoreno radilište nove multifunkcionalne zgrade buduće Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci nasušna je kulturno-obrazovna potreba svih građana grada. Radovi su počeli prošle godine i izvršeni u iznosu cca. 10 milijuna kuna od čega su 9 milijuna kuna bila sredstva Ministarstva kulture, a razliku je pokrio grad Vinkovci. S obzirom kako za sada nemamo novih ugovora o sufinanciranju Grad se potencijalno zadužuje za 38 milijuna kuna, a ako se u međuvremenu dogodi realizacija i potpisivanje naknadnih ugovora o financiranju projekta, neće se povući svih 38 milijuna nego umanjeno za dodatni dio sufinanciranja – pojasnila je pročelnica Lozić.

Gradonačelnik Bosančić istaknuo je kako su Vinkovci posljednjih pet godina iznimno likvidni i ne postoji nikakav problem po pitanju financija.

- Ovaj kredit pokazuje kako promišljamo o budućem vremenu. Zadužujemo se za 1,25 posto gdje ćemo taj novac koristiti i za izgradnju knjižnice, a kredit će osloboditi i usmjeriti dio proračuna u druge projekte – naglasio je Bosančić.

Pročitano 66 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija