Ispiši ovu stranicu

Veleposlanik SR Njemačke u radnom posjetu kod župana

Radni sastanak Radni sastanak Foto; Valerija Lozančić

Veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Robert Klinke posjetio je Vukovarsko-srijemsku županiju te se u Vukovaru sastao sa županom Damirom Dekanićem. Na radnome sastanku održanom u Palači Srijem razgovarali su o brojnim temama, posebice mogućnostima daljnje suradnje između Vukovarsko-srijemske županije i SR Njemačke.

Nakon radnog sastanka župan je izjavio kako je izuzetno zadovoljan sastankom i ugodno iznenađen veleposlanikovim poznavanjem situacije u županiji.
-Razgovarali smo o niz vrlo zanimljivih tema, a primarno o gospodarstvu i mogućnostima razvoja i poboljšanja suradnje na tom području. Razgovarali smo i o političkim odnosima u našoj županiji, popisu stanovništva te mogućnostima rješavanja aktualnih problema – rekao je župan dodajući kako je inzistirao na razgovoru o ulaganjima u strateške projekte na području županije.

-Među ostalim, razgovarali smo o mogućnostima u prerađivačkoj industriji i industriji auto dijelova, a tu sam kao našu prednost naglasio dobru prometnu povezanost, cestovnu, riječnu i željezničku kojoj želimo vratiti nekadašnji značaj. U svakom slučaju bio je to zanimljiv razgovor i dogovor oko buduće suradnje – zaključuje župan Dekanić.


Zadovoljstvo održanim sastankom izrazio je i veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Robert Klinke rekavši kako su među ostalim razgovarali o njemačkom nasljeđu i njemačkoj sadašnjosti na našemu području. Naglasio je kako županija ima veliki potencijal za razvoj prerađivačke industrije što bi imalo važan strateški i politički značaj.
-Perspektiva je izuzetno pozitivna. Slažemo se ne samo u pogledu potencijala koje županija pruža, nego smo naveli i cijeli niz pozitivnih primjera i mogućnosti produbljivanja naše suradnje. Stremimo tome da suradnja između Hrvatske i SR Njemačke bude još intenzivnija i dublja, ali u europskim okvirima – poručuje Klinke.

Pročitano 694 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić