NAJNOVIJE
Skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku 3. prosinca u 17 sati počinje predstavljanje knjige Međunarodni press centar – skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku autorice Gordane Lessinger.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:28)
Osječani obilježavaju 700. godišnjicu Danteove smrti

U galeriji Waldinger u Osijeku otvorena je izložba likovnih radova šestorice umjetnika nazvana Dante u djelima suvremenih hrvatskih umjetnika.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:27)
Osječani slave Dan grada

U okviru proslave Dana grada, održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća grada Osijeka na kojoj se gradonačelnik Ivan Radić posebno osvrnuo na rekordan proračun odnosno najveći proračun ikada donesen u povijesti grada.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 18:25)
U Iloku završena druga faza projekta Zaželi

Održana je završna konferencija projekta Zaželi-Grad Ilok, faza II, vrijednog nešto više od 3,6 milijuna kuna i financiranog sredstvima Europskoga socijalnoga fonda te državnoga proračuna RH.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 17:28)
Beroš: Zasad ne razmišljamo o uvođenju obveznog cijepljenja

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je nakon sjednice Vlade kako se zasad ne razmišlja o uvođenju obveznog cijepljenja protiv covida-19, ali sve mjere ovise o epidemiološkoj situaciji, a moguć je i peti val pandemije ako se ne postigne dovoljna razina procijepljenosti, prenosi HINA.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:54)
Izabrani promotori nenasilja za 2021. godinu

Uz podršku obitelji Tunjić, Ravnateljstva policije, Grada Županje i Vukovarsko-srijemske županije, Policijska uprava vukovarsko-srijemska organizirala je u Županji preventivno-edukativni program In memoriam Miroslav Tunjić – Živim život bez nasilja.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:47)
Provaljivao u trgovine, izazivao požare

Policijski službenici uhitili su 23-godišnjeg Vinkovčanina nakon što su ga zatekli da provaljuje u trgovinu mješovite robe u Vinkovcima.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:29)

U OŠ Dragutina Tadijanovića obilježen Međunarodni dan starijih osoba

U OŠ Dragutina Tadijanovića obilježen Međunarodni dan starijih osoba Foto: OŠ Dragutina Tadijanovića

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se 1. listopada, a on je obilježen i u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića.

Učenici su tim povodom održali priredbu za sve bake i djedove.

- Sa zadovoljstvom, kao i svake godine do sada, u školu smo primili naše bake i djedove kojima dugujemo jako puno toga. U matičnoj je školi održana jedna mala svečanost, odnosno priredba koju su bakama i djedovima pripremili učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama i na kojoj su prikazali što rade u školi, rekli koliko vole svoje bake i djedove, što su ih oni sve naučili i na neki im način za sve zahvalili - rekla je ravnateljica Osnovne škole Dragutina Tadijanovića Lidija Miletić.

Budući je u tijeku desetljeće zdravog starenja, Međunarodni dan starijih osoba obilježen je i u Područnoj školi Bogdanovci na prigodan način kroz sportske aktivnosti.
- Dobrodošlicu bakama i djedovima učenici su započeli prigodnom pjesmom i sastavcima, a zatim su se razgibali uz pomagala. Zajedno sa svojim bakama i djedovima učenici su upriličili sportske igre u kojima su zajedno prolazili sportske poligone – pojasnila je Miletić.

bogdanovci dan starijih osoba

Učenici Područne škole Lužac svake godine u povodu Međunarodnog dana starijih osoba odlaze u posjet Domu za starije, no to ove godine zbog epidemiološke situacije nije bilo moguće.
- Učenici su izradili čestitke i poslali baka i djedovima u Domu za starije i time, unatoč tome što ih nisu mogli posjetiti, razveselili bake i djedove i pokazali im kako misle na njih – zaključila je Miletić

Pročitano 118 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija