Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Obilježena 30. obljetnica sjećanja na stradanja branitelja i civila Petrovaca

Obilježena 30. obljetnica sjećanja na stradanja branitelja i civila Petrovaca Foto: VSŽ

Povodom obilježavanja 30. obljetnice sjećanja na teška stradanja branitelja i civila Petrovaca, održan je program koji je  započeo panahidom - molitvenim spomenom u crkvi Pokrova presvete Bogorodice za sve ubijene, nestale i preminule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu, koju je održao župnik Vladimir Sedlak.

Potom su na mjesnom groblju u Petrovcima položeni vijenci i zapaljene  svijeće kod spomen obilježja, u nazočnosti uzvanika i mještana toga naselja.

Vijenac je u ime Vlade RH položio izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, župan Damir Dekanić, a ispred Vukovarsko-srijemske županije v.d. pročelnik Ureda župana Marko Dikonić.

Vijence su položila i izaslanstva Predsjednika RH, Ministarstva obrane, Ministarstva hrvatskih branitelja, Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar, Grada Vukovara, Općina Bogdanovci i zajednički vijenac svih hrvatskih branitelja.

Nakon polaganja vijenaca župnik Sedlak je iz molio prigodnu molitvu. 

Nakon toga, svima nazočnima obratio se župan Dekanić koji je istaknuo značaj spomena branitelja i civila, posebice djece, koji su dali svoje živote u Domovinskom ratu.

Pročitano 445 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI