Ispiši ovu stranicu

Obilježen Dan policije u PU vukovarsko-srijemskoj

Obilježen Dan policije u PU vukovarsko-srijemskoj Foto: PU vukovarsko-srijemska

Policijska uprava vukovarsko-srijemska prigodnim je programom obilježila Dan policije i zaštitnika Svetog Mihovila.

Policijski posao izuzetno je zahtjevan i odgovoran, iziskuje policajke i policajce s visokom razinom znanja, snalaženja i reagiranja u svim situacijama, često onima kada o brzini odlučivanja ovisi nečiji život.

- Poštujemo i cijenimo one koji taj posao obavljaju savjesno, stručno i profesionalno, jer za nas nema isprika i nemogućnosti – uvijek smo tu, to je naš posao, to radimo i to se od nas očekuje. Aktualna pandemija koronavirusa, porast kriminaliteta i novonastali oblici kriminaliteta, motiv su nam da se u borbu s tim upustimo bez kompromisa i mi ćemo to učiniti - poručili su iz PU vukovarsko-srijemske. 

Obilježavanje je počelo tradicionalnim polaganjem vijenca i paljenjem svijeće podno spomen obilježja poginulim i nestalim policijskim službenicima, neposredno ispred zgrade policijske uprave, te blagoslovom i zajedničkom molitvom koju je predvodio policijski kapelan Ivan Begović.

Potom je u Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske mr.sc. Fabijan Kapular uručio prigodne pohvalnice 15 policijskih službenika za iskazanu visoku profesionalnost kojom se osobito pridonosi općem stanju sigurnosti te troje državnih službenika za postignute iznadprosječne rezultate rada.

Zahvalnice za uspješnu suradnju, iskazanu pomoć i potporu u radu Policijske uprave vukovarsko-srijemske načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske dodijelio je g. Stjepanu Draganiću, voditelju Službe civilne zaštite Vukovar te g. Veljku Gluhakoviću, asistentu odjela za sigurnost u Odjelu za korporativnu sigurnost Hrvatske pošte Vinkovci.

Svetu misu za sve poginule, nestale i preminule djelatnike naše Policijske uprave služit će policijski kapelan Ivan Begović u srijedu, 29. rujna u sportskoj dvorani Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Pročitano 547 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI