NAJNOVIJE
U proračunu Grada Županje nije iskazan manjak od 3 milijuna kuna

Nakon preuzimanja vođenja Grada Županje gradonačelnik Damir Juzbašić angažirao je u lipnju neovisnu revizorska tvrtka Crowe Horwath Revizija d.o.o. Zagreb kako bi obavila dubinsku analizu proračuna Županje radi dokumentiranja činjeničnog stanja i eventualnih odstupanja i nepravilnosti. Uz pregled posljednjeg nalaza Državnog ureda za reviziju i provjeru otklanjanja utvrđenih nedostataka, obavljena je revizija proračunskih rashoda za 2020. i prvih šest mjeseci ove godine, revizija proračunskih prihoda za isto razdoblje, osim prihoda poslovanja po osnovi poreza i doprinosa te analiza izvršenja proračuna za prvih šest mjeseci 2021.Izvješće revizorske tvrtke potvrdilo je kako u proračunu Grada Županje nije iskazan manjak od 3 milijuna kuna, a riječ je o dugu nešto većem od 1.500.000 kuna iz 2020. i beskamatnom kreditu od 1.400.000 kuna.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 20:29)
Milić: Netočno je da se od 1. studenoga širi primjena covid potvrdi

Glasnogovornik Vlade RH Marko Milić opovrgnuo je pisanje pojedinih medija u srijedu da Hrvatska od 1. studenoga širi primjenu covid potvrda na sve ugostiteljske objekte, trgovačke centre i na veći broj društvenih djelatnosti, pozvavši sve u društvu na promoviranje cijepljenja, prenosi Hina.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 18:55)
U e-savjetovanju Program potpore proizvođačima šećerne repe vrijedan 30 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede je uputilo u postupak elektronskog savjetovanja s javnošću Program potpore proizvođačima šećerne repe zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19, kojim će se pružiti financijska pomoć proizvođačima šećerne repe uslijed usporavanja ili potpune obustave gospodarskih aktivnosti uzrokovanih pandemijom tržišnim poremećajima, stoji u priopćenju ministarstva.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 18:14)
Glumici vinkovačkog kazališta Matei Marušić nagrada „Zoranov brk”

Na 30. “Danima Zorana Radmilovića” održanom sinoć u Zaječaru, u natjecateljskoj konkurenciji izvedena je zajednička predstava Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci i Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku "Gospođica Julija" redateljice Aide Bukvić.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 17:18)
U Vukovaru dobri turistički rezultati

U okviru projekta integriranog upravljanja destinacijom IQM Destination kojeg Vukovar implementira već više od godinu dana, provodi se između ostalog i aktivnost mjerenja on-line reputacije destinacije koja će dati povratne informacije o kvaliteti usluge i proizvoda te u konačnici o imidžu Vukovara kao turističke destinacije.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 17:05)
Potpisan Sporazum za osnivanje FLAG-a u VSŽ

Dugogodišnja razvojna suradnja Vukovarsko–srijemske županije i Lokalnih akcijskih grupa Bosutski niz, Srijem i Šumanovci u cilju jačanja integriranog razvoja putem provedbe lokalnog razvoja, rezultirala je osnivanjem Inicijativnog odbora za formiranje Lokalne akcijske grupe u ribarstvu ( FLAG) na području naše županije.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 16:45)
Dani mađarskog filma

U dvorani Mikro kina u Belom Manastiru u povodu120 godina Mađarske kinematografije, održavaju se Dani mađarskog filma.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 16:32)

Premijerno prikazan dokumentarni film "Vukovarske stope zagrebačkih dragovoljaca"

Premijerno prikazan dokumentarni film "Vukovarske stope zagrebačkih dragovoljaca" FOTO: Žana Kunji

U sklopu festivala domoljubnog filma "Gordan Lederer" u četvrtak 23. rujna premijerno je prikazan dokumentarni film „Vukovarske stope zagrebačkih dragovoljaca”. Film je to koji govori o zagrebačkim dragovoljcima koji su ratne 1991. godine došli braniti grad Vukovar od velikosrpske agresije, a o svom ratnom putu govorilo je sedam branitelja.

Marijan Capek autor festivala „Gordan Lederer” izrazio je zadovoljstvo premijernim prikazivanjem filma u Vukovaru te rekao

- To je film o istinskoj priči o herojima domovinskog rata, o ljudima koji su krenuli iz Zagreba bez zrna sumnje u ono što rade, došli su samostalno na poziv grada Vukovara bez i jedne organizacije ispred sebe. - rekao je Capek koji je nakon ratnog puta u Vukovaru šest mjeseci proveo u logoru.

Autorica i scenaristica filma je braniteljica i ratna medicinska sestra Zorica Gregurić

- Film se sastoji od dva dijela. U prvom su prikazani uzroci raspada bivše države i načinu na koji je nastala naša slobodna Hrvatska. U drugom dijelu su svjedočanstva djevojaka i momaka koji su sa svojih radnih mjesta ustali i došli dragovoljno braniti Vukovar. Razlog snimanja filma je svjedočanstvo istine, istine koju mnogi danas pokušavaju osporiti. Razlog je i poticanje drugih pojedinaca i udruga na snimanje svjedočanstava jer je to trag koji ostaje u vremenu i zauvijek svjedoči istini. - istaknula je Gregurić.

Jedan od branitelja iz filma Robert Peter Lengel rekao je kako se on i njegovi suborci prisjećaju ratne 1991. svakoga dana, ali i da su projekti kao što je ovaj hvale vrijedni kako bi prikazivali istinu i kako bi se sjećanje očuvalo i kroz druge generacije. Istaknuo je kako su najgori trenutci koje pamti poginuća suboraca, ali zajedništvo je ono što ih je držalo na životu.

film zorica 2

Prije početka projekcije svim prisutnima obratili su se gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i Stevo Culej ispred Ministarstva hrvatskih branitelja te su se zahvalili braniteljima na doprinosu u stvaranju slobodne Hrvatske.

zorica i branitelji

Producent filma je Udruga zagrebačkih dragovoljaca branitelja Vukovara, redateljica Gordana Pintarić, produkcija Hrvatski domoljubni film i Goran Fistrić.

Pročitano 83 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija