Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Uspostavlja se izravna zračna linija Osijek - München

Iz Zračne Luke Osijek, od  15. studenoga  ove godine, uspostavlja se izravna zračna linija između Osijeka i Münchena. Zrakoplov Croatia Airlinesa polijetat će svakog ponedjeljka i petka u 9.10 sati iz Münchena da bi u Osijeku bio u 10.45 sati, a u 11.20 sati sa piste Zračne luke Osijek krenut će prema Münchenu gdje je dolazak predviđen u 13.00 sati. Potvrđeno je to sporazumom kojega su danas potpisali u Zračnoj luci Osijek  predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasnin Bajić i direktor Zračne luke Osijek Ivan Kos.

- Ovo je prvi put da Croatia Airlines uvodi međunarodni let iz Zračne luke Osijek i time stanovnicima Slavonije omogućava povezanost s cijelim svijetom, jer je preko Münchena moguće letjeti na sve kontinente. Vjerujem da će izravni letovi Osijek-München pridonijeti razvoju turističkih i gospodarskih potencijala Osječko-baranjske županije i grada Osijeka, a istodobno i osnažiti poslovanje Zračne luke Osijek, čineći je još važnijom prometnom točkom - rekao je predsjednik Uprave Croatia Airlinesa, Jasmin Bajić.

- Vjerujem  kako je ostvarivanje suradnje sa Croatia Airlinesom prvi korak u nizu letova koje ćemo ubuduće imati. Već razmišljamo i o drugim destinacijama, a ova destinacija za nas predstavlja početak. München smo odabrali jer je veliki centar koji dalje veže letove za ostale europske destinacije poput Amsterdama, Pariza i Londona, pa će naši građani na taj način imati veze s cijelom Europom - naglasio je direktor Zračne Luke Osijek Ivan  Kos. 

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić naglasio da potpisivanje ugovora između Croatia Airlinesa i Zračne luke Osijek te otvaranje nove međunarodne linije znači da se grad Osijek konačno smješta na poziciju regionalnog prometnog centra.

Pročitano 1546 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI