NAJNOVIJE
Kreće prikupljanje potpisa za referendum o euru

Počinje prikupljanje potpisa za referendumsku inicijativu pod nazivom ‘Zaštitimo hrvatsku kunu’, prenosi Media servis.

(Nedjelja, 24 Listopad 2021 10:17)
Općina Tordinci raspisala natječaj za dodjelu poticaja na prvu nekretninu

Općina Tordinci raspisala je javni natječaj za dodjelu poticaja za kupnju i izgradnju prve nekretnine na području općine. 

(Nedjelja, 24 Listopad 2021 10:09)
Održana javna vježba civilne zaštite - Sigurnost Đakovo 2021.

Vježba civilne zaštite - Sigurnost Đakovo 2021. održana je u subotu u središtu grada sa , stotinjak sudionika, a vježbi je prethodio prikaz rada opreme Ravnateljstva Civilne zaštite, nabavljene sredstvima EU u vrijednosti oko 10 milijuna kuna, prenosi HINA.

(Nedjelja, 24 Listopad 2021 10:00)
Božinović: Nema posebne najave oko covid potvrda

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je u subotu da u ovom trenutku ne može ništa posebno najavili u vezi s proširenjem upotrebe covid potvrda, naglasivši da je cijepljenje protiv koronavirusa nešto što je sada na razini svijeta najbolje rješenje za sve, prenosi HINA.

(Nedjelja, 24 Listopad 2021 09:57)
Na COVID-19 u županiji novopozitivne 74 osobe

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 74 novih pozitivnih osoba na COVID-19 potvrđenih PCR testiranjem ( 32 osobe iz Vinkovaca, po četiri osobe iz Babine Grede i Županje, po tri osobe iz Ivankova, Otoka i Vrbanje, po dvije osobe iz Andrijaševaca, Ćelija, Korođa, Nijemaca, Privlake, Starih Jankovaca, Vođinaca i Vukovara, te po jedna osoba iz Bršadina, Bošnjaka, Cerića, Gunje, Mirkovaca, Rokovaca, Starih Mikanovaca, Šiškovaca i Štitara ).

Nema preminulih osoba.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 14700, od kojih je 13943 izliječenih, a ukupno je preminulo 277 osoba.

Trenutno su u županiji 43 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 320 osoba, te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 98295.

U samoizolaciji se na području županije nalazi 879 osoba. 

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji, 19 je pozitivnih osoba iz sustava zdravstva (tri liječnika, devet med. sestara / tehničara, pet drugih zdravstvenih radnika i dva nezdravstvena radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva nalazi se jedan radnik (jedna med. sestra/tehničar).

Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 14 nastavnika i 103 učenika.

U samoizolaciji se nalazi pet nastavnika i 576 učenika.

(Nedjelja, 24 Listopad 2021 09:55)
U Hrvatskoj oko 310 tisuća oboljelih od šećerne bolesti

Stota je godišnjica otkrića inzulina- lijeka koji spašava milijune ljudi sa šećernom bolesti diljem svijeta, prenosi Media servis.

(Subota, 23 Listopad 2021 15:07)
U Županji obilježena 30. obljetnica osnutka 131. brigade HV-a

U Županji je u subotu obilježena 30. obljetnica osnutka 131. brigade Hrvatske vojske, koja je bila stožerna snaga obrane županjskog kraja od velikosrpske agresije tijekom Domovinskog rata, a svečanosti je nazočio i izaslanik predsjednika Vlade, ministar obrane Mario Banožić, prenosi HINA.

(Subota, 23 Listopad 2021 14:58)

Dvodnevni skup Toplinarstvo 2021. - forum o rješenjima za daljinsko grijanje i hlađenje

Dvodnevni skup Toplinarstvo 2021. - forum o rješenjima za daljinsko grijanje i hlađenje Foto: J. Vrdoljak

U Vukovaru se održava dvodnevni skup Toplinarstvo 2021. - forum o rješenjima za daljinsko grijanje i hlađenje, čiji je domaćin tvrtka Tehnostan.

Vukovar je odabran za ovaj skup jer je riječ o prvom hrvatskom gradu u kojem je izgrađena solarna toplana, rješenje koje je u toplinarskim sustavima širom Europe već godinama prisutno. Sudionici na skupu mogu doznati novosti iz struke, razmijeniti mišljenja i iskustva te pronaći nova rješenja. Boris Labudović, izvršni urednik časopisa EGE koji je organizator skupa kaže kako im je cilj svake dvije godine pokazati neke novosti koje su se ostvarile u Hrvatskoj i nekim zemljama u okruženju.

- Vukovar smo odabrali jer je tu izgrađena prva hrvatska solarna toplana i sve više koriste obnovljive izvore energije u svome radu, a i sama tvrtka Tehnostan koristi električna vozila u svoje servisne svrhe – rekao je Labudović.

Ovogodišnji forum o rješenjima za daljinsko grijanje i hlađenje, a čiji je domaćin vukovarski Tehnostan je dobar primjer da se popularizira daljinsko grijanje koje je godinama bilo nepravedno zapostavljeno, smatra direktor Tehnostana, Kristijan Lovrenšćak.

- Vidimo da cijela EU prepoznaje važnost daljinskog grijanja. To je možda vrlo elegantan način da se napravi dekarbonizacija velikih gradova s obzirom da znamo da su višestambene zgrade odgovorne za preko 30 % ukupnih emisija ugljičnog dioksida u atmosferu. Vjerujem da će naši projekti napravljeni u Vukovaru, iako relativno mali, biti prepoznati i da je ovaj skup jako dobar potez da se to marketinški osvijesti i podigne popularnost daljinskog grijanja – zaključio je Lovrenščak.

Dvodnevni skup organiziraju Hrvatska stručno-znanstvena udruga za energetiku, strojarske tehnologije i obnovljive izvore energije (HESO) i tvrtka ENERGETIKA MARKETING, pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore.

Pročitano 137 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija