Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

U EU tjednu mobilnosti, 200 minuta za besplatnu vožnju na dva kotača

U EU tjednu mobilnosti, 200 minuta za besplatnu vožnju na dva kotača Foto: TZG Vukovar

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine u razdoblju od 16. do 22. rujna s ciljem preispitivanja alternativa održivog prijevoza u urbanim sredinama.

Poticanjem pojedinaca na odabir održivih načina prijevoza, poput pješačenja i bicikliranja, možemo smanjiti emisije CO2, poboljšati kvalitetu zraka, ali i vlastito zdravlje te urbane prostore učiniti ugodnijim mjestima za život i rad. Slogan ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti je „Sigurno i zdravo uz održivu mobilnost! U Europskom tjednu mobilnosti građani Vukovara će na raspolaganju imati 200 minuta za besplatnu vožnju na dva kotača, rekao je Dario Hegeduš, viši stručni suradnik u Turističkoj zajednici Grada Vukovara.

- Sve što trebate napraviti je aktivirati nextbike račun i upisati kod ETM2021, koji se nalazi i na stranicama Turističke zajednice i Grada Vukovara – rekao je Hegeduš te pozvao sve sugrađane da iskoriste svoje besplatne minute.

Bicikli se nalaze na dva terminala, jedan ispred pošte u središtu Vukovara, a drugi u Borovo naselju ispred plivališta.

Ovogodišnji slogan „Sigurno i zdravo uz održivu mobilnost“ („Safe and Healthy with Sustainable Mobility!“), je odabran s ciljem odavanja počasti svim teškoćama koje su Europljani i Europljanke, kao i ostatak svjetske populacije, osjetili tijekom trajanja pandemije COVID-19, no isto tako ukazuje na potrebu i mogućnost promjene u vremenu oporavka nakon ove velike zdravstvene krize.

Pročitano 542 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI