Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Započeo popis stanovništva 2021.

Započeo popis stanovništva 2021. FOTO: DZS

Krenuo je novi popis stanovništva Republike Hrvatske u kojem će se građani po prvi putva moći popisivati digitalno putem sustava e – Građani do 26. rujna.

Preporuka je da jedna osoba u kućanstvu popiše sve ostale članove te je bitno da građani slijede upute i objašnjenja kod svakog pitanja. Bernard Gršić, državni tajnik iz središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva rekao je:

- 'Preporučujemo građanima da pripreme OIB, podatke od stanovnicima, odnosno osobama s kojima žive u kućanstvu i da mogu vrlo jednostavno i brzo popuniti obrazac. Sve detaljnije informacije građani već sada mogu dobiti na web stranici www.popis2021.hr gdje su definirani obrasci -

Nakon samopopisivanja slijedi druga faza popisa koja traje od 27. rujna do 17. listopada. U tom pšeriodu popsivaći će dolaziti na kućne adrese svakog kućanstva ili osoba koje su se samopopisale. Oni koji su se samopopisali popisivaču će dati šifru koju će dobiti nakon ispunjavanja obrasca elektroničkim putem.

Upitnik popisa sastoji se od 16 stranica u kojem su pitanja iz različitih područja poput identifikacije, bračnog stanja, obrazovanja, stambenim jedinicama i slično. Kazne za odbijanje popisa sežu od 2 do 5 tisuća kuna.

Pročitano 522 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI