Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Općina Stari Jankovci: Pametne autobusne stanice i oglasne ploče

Općina Stari Jankovci: Pametne autobusne stanice i oglasne ploče FOTO: Opcina Stari Jankovci

Općina Stari Jankovci prati nove tehnologije te će tako mještani dobiti pametne autobusne stanice kojim će čekanje javnog prijevoza biti korisnije i zanimljivije.

Stanica će štiti od lošeg vremena te će njene funkcije biti omogućene napajanjem solarnom energijom. Sadržavati će USB priključak i bežični punjač za pametne mobitele, LED rasvjetu te pristup internetu, a sve će nadzirati visokokvalitetna kamera.

ben 1

- Općina Stari Jankovc je realizirala prvi tzv. pametni projekt ususret novom europskom razdoblju i kohezijskoj politici EU do 2027. kojoj je jedan od ciljeva pametna Europa. Za ovaj projekt osigurano je financiranje za 13 pametnih autobusnih stanica te za 6 pametnih oglasnih ploča gdje će mještani imati brze i aktualne informacije. Za oba projekta osigurano je preko milijun i 100 tisuća kuna, kroz ova dva natječaja 50% investicije je sufinancirano. - rekao je načelnik Dragan Sudarević te istaknuo kako će ovakvi i slični projekti u budućnosti pridonositi razvoju i modernizaciji općine.

Pročitano 461 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI