Ispiši ovu stranicu

Granična policija ima novu aplikaciju za naplatu prometnih prekršaja vozačima izvan EU

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Granična policija kroz novu aplikaciju ima uvid u evidenciju vozila stranih registracijskih oznaka izvan EU, a kojima su vozači počinili prometni prekršaj na području Hrvatske te može naplatiti prekršaj prilikom granične kontrole.

- Pri obavljanju granične kontrole, granični će policajci utvrditi vlasnika vozila te kroz ovu aplikaciju procesuirati prometni prekršaj. Jednako tako, po dolasku na granični prijelaz, policijski službenici će počiniteljima prekršaja koji nemaju prebivalište ili stalno boravište u RH, a imaju neplaćene kazne za počinjene prekršaje, kroz aplikaciju uručiti obavijest o počinjenom prekršaju, odnosno procesuirati počinjeni prekršaj – pojasnio je za HRV Ante Gašpar, policijski službenik Službe za sigurnost cestovnoga prometa Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Na ovaj će se način u značajnoj mjeri olakšati procesuiranje prometnih prekršaja počinjenih vozilima registriranim izvan EU kao i procesuiranje prekršaja za osobe sa prebivalištem ili stalnim boravištem izvan Republike Hrvatske. Također će počinitelji prekršaja brže i jednostavnije regučlirati neplaćene kazne za počinjenje prekršaja.

Aplikacija je u uporabi od 1.rujna ove godine.

 

Pročitano 381 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar