Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Vinkovci: Zabilježen gospodarski rast u pandemijskoj godini

Vinkovci: Zabilježen gospodarski rast u pandemijskoj godini FOTO: ARHIVA HRV

U prošloj pandemijskoj godini broj poduzetnika i zaposlenika u gradu Vinkovcima nije se znatno mijenjao no, neto plaće su porasle u odnosu na 2019. godinu za 394 kune.

Trgovinski saldo bio je veći za gotovo 57 milijuna kuna u odnosu na 2019. godinu, što je vrlo značajno ako se zna da se radi o kriznoj godini. Prihodi vinkovačkih poduzetnika u prošloj godini prešli su 5 milijardi kuna.

- Svi ključni pokazatelji su rasli od broja poduzetnika, broja zaposlenih, trgovinskog salda i drugih pokazatelja. Posebno smo ponosni na ostvarene prihode poduzetnika koji su probili brojku od 5 milijardi kuna - rekao je pročelnik upravnog odjela gospodarstva grada Vinkovaca Hrvoje Niče te dodao kako se poduzetnici u pandemijskoj godini nisu bojali ulaganja te su vjerovali u vinkovačko okruženje.

Ulaganja su vidljiva kroz podatke vezane uz dugotrajnu imovinu vinkovačkih poduzetnika koji su u odnosu na 2019. godinu narasla za 164 milijuna kuna. Za takvu gospodarsku sliku zaslužne su sve donesene mjere i projekti koje provodi gradska uprava.

Očekivanja za iduću godinu i nadolazeći period su visoka te se iz gradske uprave grada Vinkovaca nadaju i dalje pozitivnom trendu rasta gospodarskih pokazatelja.

Pročitano 567 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI