Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru se održavaju 10. sportski susreti ZUHBDRP Republike Hrvatske

U Vukovaru se održavaju 10. sportski susreti ZUHBDRP Republike Hrvatske Foto: J. Vrdoljak

Na stadionu HNK Radnički u Vukovaru se pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, održavaju 10. sportski susreti Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske, na kojima sudjeluje 230 hrvatskih branitelja iz trinaest udruga članica s područja cijele Republike Hrvatske.

Nakon svečanog postrojavanja svih natjecatelja, intoniranja državne himne i pozdravnih govora gostiju, Marijana Semrića, predsjednika Zajednice, državnog tajnika u Ministarstvu branitelja Špire Janovića, izaslanika predsjednika Vlade i ministra branitelja, saborskog zastupnika Nikole Mažara, izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora, 10. sportske susrete je otvorio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. U svom je obraćanju, gradonačelnik podsjetio na veliki teret koji je policija podnijela tijekom Domovinskog rata, stvaranja vojnih postrojbi te u obrani Republike Hrvatske.

- Uvijek nam je drago biti domaćinom ovakvih susreta, a danas je zadovoljstvo posebno jer je riječ o jubilarnim 10. sportskim susretima policajaca. Zadovoljstvo je danas u Vukovaru, kao mjestu posebno jake simbolike, ugostiti ljude iz cijele Hrvatske koji su ugradili sebe u modernu hrvatsku državu - rekao je u svom govoru Penava, te zaželio sreću u natjecanjima, ugodno druženje uz nadu da iz Vukovara ponesu lijepe uspomene.

Izaslanstva ZUHBDRP RH uputili su se potom do spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, podignutom ispred zgrade Općinskog suda u Vukovaru, gdje su položili vijence i upalili svijeće u spomen na sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

Natjecanja se održavaju u 7 sportskih disciplina – mali nogomet, boćanje, šah, streljaštvo, kuglanje, ribolov te belot.

Pročitano 437 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI