Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

WiFi4EU: Besplatan internet u Općini Tordinci

WiFi4EU: Besplatan internet u Općini Tordinci FOTO: ARHIVA HRV

Inicijativa WiFi4EU program je potpore za omogućavanje besplatnog pristupa internetu u unutarnjim ili vanjskim javnim prostorima. Cilj je zajednicu uključiti u jedinstveno digitalno tržište te će krajnji korisnici imati pristup gigabitnom društvu, povećati će se digitalna pismenost i dopuniti javne usluge koje se nude u tim prostorima.

Voucheri WiFi4EU mogu se iskoristiti za financiranje instaliranja potpuno nove javne bežične mreže, nadogradnju postojeće javne bežične mreže ili proširenje pokrivenosti postojećom javnom bežičnom mrežom.

Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava općina je potpisala krajem srpnja prošle godine, nakon čega je određen rok od 18 mjeseci za završetak projekta, koji je u međuvremenu produžen zbog pandemije. Radi se o voucheru u iznosu od 15.000 eura koja se dodjeljuju direktno izvođaču radova. Bespovratna sredstva se isplaćuju u obliku jednokratnog iznosa, nakon što je oprema instalirana i nakon što se provjeri njezina funkcionalnost.

Općina Tordinci potpisala je krajem srpnja ugovor o nabavi usluge u sklopu kojeg je izvršena isporuka WiFi opreme i instaliranje bežičnog interneta prema uvjetima natječaja WiFi4EU.

Besplatan Internet dostupan je tako na 11 vanjskih pristupnih točaka koje će obuhvatiti sva naselja Općine Tordinci: Tordinci, Antin, Korođ, Mlaka Antinska.

Pročitano 437 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI